KARAMANDA SANAYİ ESNAFINA AŞURE

KARAMANDA SANAYİ ESNAFINA AŞURE
Karaman Madeni Tornacılar, Kaynakçılar, Oto Motor ve Benzer Tamirciler Odası tarafından Cuma namazı sonrası üyelerine ve vatandaşlara aşure ikram etti.
Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan oda hizmet binasında yapılan aşure gününde Cuma namazından çıkan esnaf ve vatandaşlar kendilerine ikram edilen sıcak aşureyi afiyetle yedi.
 
Karaman Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin, CHP İl Başkanı Osman Nuri Koçak ve vatandaşlar katıldı.
 
Bu sene oda olarak ilk defa böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Oda Başkanı Ramazan Tuncel, gelecek yıllarda bu etkinliği geleneksel hale getireceklerini söyledi.
Bu etkinlik sayesinde üyeleriyle ayaküstü de olsa bir araya geldiklerini ifade eden Tuncel ʹʹ Bilindiği gibi muharrem ayında aşure dağıtmak bizim adet ve geleneklerimizden. Bizde bu doğrultuda 3 bin kişilik hazırlattığımız aşureyi üyelerimize ve vatandaşlarımıza ikram ettik. Herkese afiyet olsun dedi.
 
Karamanʹın sevilen isimlerinden Recep Armutlu yapılan dua sonrasında " Peygamber rızası için El Fatiha diyecen" diyerek bağırması herkesi güldürdü. Ayrıca Emniyet Müdürü Lütfü Sönmezʹi biran bile yanlız bırakmayan Recep Armutlu, Eline kepçeyi alarak Emniyet Müdürünün tasını kendisi doldurdu.