KARAMANDA METEF FUARI AÇILDI

KARAMANDA METEF FUARI AÇILDI
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı düzenlenen törenle açıldı.
Belediye Sergi Salonunda düzenlenen açılış törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ile Mevlüt Akgün, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun, CHP Karaman Milletvekili adayı Fikret Ünlü, daire müdürleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Karaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Behiye Çaylı yaptığı açılış konuşmasında, Karaman’da bulunan mesleki okullar olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Mesleki ve Teknik eğitim konusunda meslek liselerinin önemli bir görev üstlendiğini ve bir boşluğu doldurduğunu söyleyen Vali Süleyman Kahraman, “Bu okullar sayesinde işyerlerindeki ara eleman sıkıntısının bir şekilde giderileceği ve bu boşluğunda meslek liseler tarafından doldurulacağı kaçınılmazdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çeşitli kurslar açılarak iş sahalarına bilgili ve becerili eleman yetiştirilmesi de sağlanarak iş gücüne önemli katkılar sağlanmaktadır” diye konuştu.
Daha sonra Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın açılışı Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve milletvekilleri tarafından açılarak fuarda sergilenen stantlar gezildi.