Karamanʹda Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması

Karamanʹda Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması
Yurt genelinde her yıl yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının Karaman il elemelerinin 15 Mart Perşembe günü yapılacağı bildirildi.

 Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Uluad, tarımın, Türkiye için önemli ve vazgeçilmez bir sektör, kadınların da bu sektörü omuzlayan vazgeçilmez unsurlar olduğunu belirtti.

Gerek dünyada, gerekse ülkemizde tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolü kadınların oynadığını ifade eden Uluad, "Ülkemizde büyük çoğunluğu küçük işletmelerden oluşan aile tarımında erkeğin en büyük destekçisi kadınlardır. Kadınlarımız tarlada, bağda, bahçede, ahırda, ağılda her yerde çalışmaktadır. Bitkisel ve hayvansal üretimin iş gücünü sağlayan kadın bunların yanı sıra çocuğunu büyütmektedir. Ev işlerini yapmakta, ailenin beslenmesinde de en büyük görevi üstlenmektedir. Kadınlarımızın Türkiye ekonomisine katkıları çok büyük, hakları ödenmez. Kısaca kadın, tarlada üreten, evini yöneten, ailesini besleyendir dedi.

Uluad, bu bağlamda kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmaları, sahip oldukları bilgileri artırarak aile ve ülke ekonomisine katkılarını artırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıʹnca bu yıl 9ʹuncusu düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasıʹnın Karaman il finalinin, 15 Mart Perşembe günü saat 14.00ʹde İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacağını kaydetti.