KARAMANDA İSRAİL PROTESTO EDİLDİ.

KARAMANDA İSRAİL PROTESTO EDİLDİ.
Karamanda İsrailin, Filistine giden yardım gemilerine müdahale etmesi sivil toplum kuruluşları tarafından kınanarak protesto edildi.
Aktekke Meydanına yapılan basın açıklamasına sivil toplum örgütleri temsilcileri ve 500 yakın vatandaş katıldı. Sivil Toplum Örgütleri adına konuşan Karaman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (Kaimder) Başkanı Teyfik Baran, İsrailʹin Filistinʹe insani yardım götüren gemilere yaptıkları saldırıyı şiddetle kınıyoruz dedi.
 
Mazlum Filistin halkına insani yardım götürmekten başka amacı olmayan ve İsrail askerleri tarafından vahşice öldürülen şehitlerimize Allahʹtan rahmet diliyoruz diyen Baran,ʹʹBu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. Başta milletimiz olmak üzere tüm insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak gerekli tepkiyi gösterecektir. Haydut devlet İsrail sadece insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslar arası hukuku çiğnemiş ve suç işlemiştir. Bu saldırıyı yapanlar, saldırı emrini verenler uluslararası mahkemelerde yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır dedi.
Kadın, yaşlı, çocuk ve yardım konvoyu demeden insanlara saldıran ve bunu alışkanlık haline getiren İsrail uluslararası meşrutiyeti olmaz ve olmamalıdır da diyerek sözlerini sürdüren Baran, ʹʹBu saldırıdan sonra dünya devletleri İsrailʹin meşrutiyetini tartışmaya açmalıdır. Tüm askeri ve ekonomik, diplomatik ilişkiler kesilmelidir. Filistin davası bizim onurumuzdur. Bizler var olduğumuz sürece Filistinʹi yok edemeyeceklerdir diye konuştu. Baranʹın konuşması sık,sık ʹKatil İsrail,Yaşasın Filistinʹ sloganlarıyla kesilirken program Kuran - ı Kerim okunmasıyla sona erdi.
 
ESAS MİTİNG YARIN.. BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ
 
Karamanʹda ki Bütün siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları birleşerek Yarın saat 17.30ʹda yine Aktekke Meydanı’nda geniş çaplı bir kınama mitingi yapacaklar.
Bütün Karamanʹlılar Mitinge davet edildi.
 
Ayrıca Evleri Uzak olan Vatandaşlar Karaman Belediyesinin Otobüslerinden Ücretsiz faydalanabilecekler.