KARAMANʹDA HIRSIZLIK OPERASYONU

KARAMANʹDA HIRSIZLIK OPERASYONU
Karamanda motosiklet ve motorlu bisiklet hırsızlığı olaylarına karıştığı tespit edilen 41 şahıs yakalandı.
Mahkemeye sevk edilen 41 zanlıdan 6’sı tutuklanarak cezaevine konuldu. Yapılan açıklamada,
 
“Karaman ili,  ulaşımda motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımının  çok fazla olduğu illerimizden biridir. İlimizde kayıtlı  21,721 adet motosiklet ve motorlu bisiklet bulunmaktadır. Bu nedenle, İlimizde  2010 yılı içerisinde meydana gelen  motosiklet ve motorlu bisiklet  hırsızlığı olayları ile ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğümüzce, hırsızlık olaylarının aydınlatılarak faillerinin yakalanmasına yönelik  sürdürülen çalışmalar neticesi;
2010 yılı içerisinde, motosiklet ve motorlu bisiklet  hırsızlığı olaylarına karıştığı tespit edilen  41 şahıs yakalanmıştır. Hırsızlık olayı ile ilgili şahıslar hakkında  yasal işlem yapılmak üzere adli mercilere sevk edilmiş ve 6 şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.
 
 Halkımızın mal ve can güvenliği ile huzurlu bir kentte yaşama hakkını korumak amacıyla, İlimizde son zamanlarda meydana gelen motosiklet ve motorlu bisiklet  hırsızlık olaylarının aydınlatılarak faillerinin yakalanmasına yönelik   çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Halkımızın huzuru polisimizin gururudur. Özellikle motosiklet  ve motorlu bisiklet sürücülerimizin araçlarını garaj veya emniyetli yerlerde muhafaza etmelerini ve kilitlemelerini,  herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıldığında, vatandaşlarımızın 155 polis imdat telefonunu aramalarını ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.”denildi.