Karaman'da dehşet verici bir olay! Bu eylemi gerçekleştiren bir insan olamaz.

Karaman'da dehşet verici bir olay! Bu eylemi gerçekleştiren bir insan olamaz.
Hayvanlara karşı duyarlılık ve koruma bilinci artmalı. Toplumun tamamı sorumlu olmalı. Bu, herkesin katkı sağlaması gereken hayati bir konudur.

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, kimliği tespit edilemeyen bir grup, bir sokak köpeğine vahşice işkence uyguladı. Bilgilere göre, köpeğin patilerini kesip tırnaklarını çıkardılar.

Bu korkunç saldırıya tanık olan yerel halk, hızla veteriner hekim Kerim Şahin'e bilgi verdi. Köpeğin tedavisini üstlenen veteriner hekim Şahin, şu ifadeleri paylaştı:''Bugün karşılaştım.Köpeğin tırnaklarını kesip sökmüşler. Bunu yapan insan olamaz.Evet bazen saldırgan olabiliyorlar, bize zarar verebiliyorlar. Ama bu tarz bir cezayı meşru kılamaz.Ne köpekler insanlara saldırsın ne de köpekler bu tarz cezalandırılsın."

kopek.webp

Sarıveliler'de halk, sosyal medyada paylaşımlar yaparak olayın insanlık dışı olduğunu dile getirdi. İşte bazı sosyal medya kullanıcılarının görüşleri:

  • "Allah'ım bu nasıl bir insanmış bulunması lazım bence bu kişi kimse"
  • "Allah cezalarını versin kim yaptıysa Allah korkusu Yok bu insallarda"
  • "Bu ne ya bunu yapan insan olamaz"
  • "Bunu yapan insan olamaz ya zalim zalimler için de yaşasın cehennem."
  • "Bir köpeğe kuyunun dibinden su çıkarıp içiren bi insanın günahlarını affederek cennetine koyan Rabbimiz ne kadar affediciyse bir kedinin aç kalmasına sebep olup onu hapseden kadını da cehennemine koyan Rabbimiz in gazabıda o kadar şiddetlidir. Rabbim bu hayvanın ahını sende koymaz ey vicdansız insan" şeklinde paylaşımda bulundurlar.

kopek1.webp

Hayvanlara karşı şiddet, artan bir hassasiyet gerektiren bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Son zamanlarda, hayvanlara yönelik şiddetin arttığını görmek üzücü. Bu tür zalimane eylemler, genel toplumun reddettiği ve kesinlikle kınadığı davranışlar arasında yer alıyor.

Hayvanlara karşı duyarlılık ve koruma bilincinin artırılması gereklidir. Bu sorumluluk sadece belirli bireyler veya kurumlarla sınırlı değil, toplumun tamamını kapsar. Bu konuda herkesin sorumluluk alması kritik öneme sahiptir.