Karaman'da ‘’Anne Dostu Hastane’' Eğitimi Verildi

Karaman'da ‘’Anne Dostu Hastane’' Eğitimi Verildi
Anne sağlığı ve doğum hizmetlerinde kaliteyi artırmak, doğumları minimal müdahaleyle gerçekleştirmek ve anne güvenliğini sağlamak için "Anne Dostu Hastane" programı oluşturuldu.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından, anne sağlığı ve doğum hizmetlerinin kalitesinin artırılması, doğumların ideal koşullarda minimum müdahale ile gerçekleşmesinin sağlanması, anne güvenliği ve mahremiyetinin korunması gibi hedefler doğrultusunda ‘’Anne Dostu Hastane’’ programı oluşturulmuştur.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2019 yılında programa katılarak ‘’Anne Dostu Hastane’’ unvanını kazandı. Programın devamlılığını sağlamak amacıyla hastanemizde doğum birimi, sezaryen birimi gibi kritik alanlarda çalışan doktor, ebe, hemşire, anestezi teknisyeni gibi sağlık personeline, 25 Mart-03 Nisan 2024 tarihleri arasında 4 oturumda toplamda 110 kişiye hizmet içi eğitim düzenlendi. Hastane Yöneticisi, Yardımcı Yöneticiler ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü de katıldı. Eğitimler, hastanemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Mustafa Yasin Öztoprak tarafından ‘’Anne Dostu Hastane’’ felsefesi ve kriterleri, Acil Obstetrik Bakım uygulamaları gibi konulara odaklanılarak gerçekleştirildi.