KARAMAN VALİLİĞİNDEN SOMALİYE YARDIM KAMPANYASI

KARAMAN VALİLİĞİNDEN SOMALİYE YARDIM KAMPANYASI
Karaman Valiliği, kuraklık yüzünden açlık ve ölümlerle karşı karşıya olan Somali için yardım kampanyası başlatıldı.
Yardım kampanyasıyla ilgili olarak Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısına Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün ve Lütfi Elvan, Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Mehmet Öztunç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Somali’ye son 60 yılın en kötü kuraklığının yaşandığını belirterek, “Ülkemiz son yıllarda dışarıdan yardım alan değil, dışarıya yardım eden konuma gelmiştir. Somali’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Ülkemiz yardıma muhtaç duyan her ülkeye olduğu gibi Somali’ye de yardım elini uzatmaktadır” dedi.
 
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’da yaptığı konuşmada, “Somali’de yaşananlar çok dramatik ve acı bir durum. 3 milyon insan bugün ölümle karşı karşıya ve ne yazık ki bu insanların yarısı çocuk. Bizler sadece 1 liralık bir destekle bu ülkelerde açlık çeken bir ailemizi kurtarabiliriz. Çünkü orada açlık çekenler öyle yada böyle insan. Bu kampanyalar yürütülürken vatandaşlarımızın orada yaşananların hissiyatını kavramaları lazım. Bugün Karaman’da 5 binin üzerinde kamuda görevli personelimiz var. Bu 5 bin kişinin çevresine ve yakınlarına ulaşması 50 bin insan demektir. Onun için bu kampanyaya duyarsız kalmayalım. Ülkemiz kuruluşundan bugüne değin insanlığa hep kucak açan bir millet olmuştur. Dünyada insanlığa kucak açmayan ülkelerde var. Ama Türkiye asla tarihinin hiçbir döneminde bu ülkelerden olmamıştır” diye konuştu.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman’da yaptığı konuşmada, kendilerini medeni gören ülkelerin Afrika’yı bu hale getirdiğini belirterek, “Onlar bu ülkeleri yıllarca sömürdü. Biz yardım eli uzatıyoruz. İlimiz açısından bu kapmaya çok önemli. Bizim ilimiz yardım kampanyaları açısından sicili çok temiz bir ildir. Geçmiş dönemlerde Pakistan’a yaptığı yardımlarda bunu göstermiş, Türkiye’de en fazla yardım toplayan iller arasında yer almıştır. Bu kampanyada da ilimiz ülke genelinde başı çekecektir” dedi.
 
Vali Kahraman, “Ramazan sadece İslam alemini değil, tüm dünyayı kuşatan bir hissiyat ve hassasiyet vaktidir. Bütün dünyayı kuşatan bu hissiyat ve hassasiyet sebebiyledir ki Ramazan ayı sadece dini bir kavram olmanın ötesinde, kültürel ve sosyal açıdan da tüm toplumlarda az çok karşılığı olan bir gönül şenliğidir. Bizler, daha iyi olanı, daha güzel olanı elde etmenin arzusuyla ve insan olmanın, Müslüman olmanın sorumluluğuyla onca varlığın ortasında yokluğa razı olarak yaşıyoruz bu ay. Bu kutlu ayda açlığın verdiği hisle, insan olduğumuzu ve insan olarak hayata nasıl bir anlam katmamız gerektiğini de bir kez daha ve yeniden düşünmemiz gerekiyor. Aç ve susuz kalarak varlığın ortasında yokluğa razı olarak gönüllerimiz yeni hissedişlere açık hale gelsin istiyoruz. Bizim gönüllü olarak iki vakit arasında, bedenlerimizi aç-susuz bıraktığımız bu kutlu ayda, Afrika’da birçok insan, zorunlu olarak aç-susuz yaşıyor. Bizim için şuan bedenlerimizi ve ruhlarımızı dinlendirmeyi ifade eden açlık, Afrika’daki birçok insan için ölümün habercisi. Afrika’da binlerce insan ölümle yüz yüze. Birçok nimeti yeniden keşfettiğimiz, sosyal sınıf farklılıklarının insan olma paydasında eşitlendiği bu zaman diliminde Karaman Valiliği olarak bizler de tüm hemşerilerimizi, Afrika konusunda daha hissiyatlı düşünmeye ve daha hassas davranmaya davet ediyoruz. Yokluğa razı olmak sabır, kanaat ve kararlılık gerektiren yüce bir davranıştır. İnsan bunun için en yüce varlıktır. Çünkü o ruhunu yoklukla terbiye edebilme kabiliyetine sahiptir. Bu kabiliyetin kaynağı hiç kuşkusuz sevgidir. Mevlana’yı kainatla birlikte döndüren Yunus’u dağlar taşlar ile söyleten sevgi istiyoruz ki gönüllerimizi bu kutlu ayda Afrika’ya taşısın. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve değişik sivil toplum kuruluşlarımızın başlattığı Afrika’ya yardım seferberliği aslında inancımızın ve tarihimizin birikimini ve idrakını yeniden fark etmemiz açısından önemli bir fırsat olduğu gibi aynı zamanda yeniden büyük bir medeniyet inşa etmenin de müjdesidir. Afrika’daki kardeşlerimizle paylaşacağımız bir dilim ekmek, bir yudum su bile yeni bir idrake uyanmaktır. Hissetmenin güzelliğini yeniden kazanmak için Karaman olarak bizler de Afrika’ya yardım elimizi uzatmalıyız. Bizler de ecdadımız gibi kalbimizin peşinden yürümeliyiz Afrika’ya. Kaynaklarını yağmalamak adına, zayıfları köleleştirmek adına değil, bir dost olarak, bir insan olarak ve ecdadımız gibi gönlünde yalnızca sevgiyle el uzatmalıyız Afrika’ya” diye konuştu.
Vali Kahraman, daha yardım kampanyası başlamadan Saray Bisküvi’nin 2 TIR gıda, Öztürk İnşaatın 1 TIR un, makarna ve su ayni yardımda bulunduğunu, ayrıca Buğday Pazarı esnaflarından İsmail Karakaş’ın 10 bin, Abdullah Karakaş’ın 7 bin, Lütfi Arslan’ın 5 bin, Eyup Çayır’ın 5 bin ve Muhsine Kahraman’ın bin 500 TL’lik nakdi yardım yaptığını belirtti.
Vali Kahraman ayrıca Karaman Müftülüğü tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde ise camilerden 111 bin 119 TL para toplandığını sözlerine ekledi. Vali Kahraman, Somali ve diğer Afrika ülkelerinin pirinç, toz şeker, un, tuz, makarna, nohut, sıvı yağ, bulgur, mercimek, buğday, çay, süt tozu ve bebek maması gibi gıda malzemelerine ihtiyaç duyduğunu belirterek, ayni yardımda bulunmak isteyen vatandaşların yardımlarını Özel İdare Genel Sekreterliği’ne teslim edebileceklerini söyledi. Karaman Valiliği tarafından Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için başlattığı yardım kampanyası için Bankalarda açılan hesap numaraları şöyle;
 
T.C. ZİRAAT BANKASI KARAMAN ŞUBESİ
TL Hesap No (IBAN) : TR87 0001 0001 7735 6851 4550 04
ABD Doları Hesap No (IBAN) : TR33 0001 0001 7735 6851 4550 06
EURO Hesap No (IBAN) : TR33 0001 0001 7735 6851 4550 05
Banka Swift Kod No: TCZBTR2A
T. VAKIFLAR BANKASI KARAMAN ŞUBESİ
TL Hesap No (IBAN) : TR89 0001 5001 58007299058123
ABD Doları Hesap No (IBAN) : TR11 0001 5001 58048013000186
Euro Hesap No. (IBAN) : TR59 0001 5001 58048013000195
Banka Swift Kod No: TVBATR2AXXX
HALK BANKASI KARAMAN ŞUBESİ
TL Hesap No (IBAN) TR18 0001 2009 47800016000259
ABD Doları Hesap No (IBAN) : TR63 0001 2009 47800058000158
Euro Hesap No (IBAN) TR90 0001 2009 47800058000157
Banka Swift Kod No: TRHBTR2A