Karaman STK Platformu Yardımı Gazze İçin Yola Aldı

Karaman STK Platformu Yardımı Gazze İçin Yola Aldı
Türk Kızılay liderliğinde hazırlanan 9. İyilik Gemisi, 3774 ton yardım malzemesiyle Gazze'ye yola çıktı. Karaman STK platformu olarak gururluyuz.

Karaman Sivil Toplum Kuruluşları (STK) platformu tarafından yapılan açıklamada, Türk Kızılay'ın öncülüğünde yardımlarımızı taşıyan iyilik gemimiz, Karamanlı hemşerilerimizin emaneti olan 12 tır ile birlikte insani yardım gemisiyle birlikte yola çıktı.

Pandemi, depremler, ulusal çapta yaşanan sel ve yangın felaketleri gibi durumlarda nasıl birlikte hareket edip yaraları sarmaya çalıştıysak, Karaman STK platformu olarak Gazze'de yapabileceğimiz her şeyi yapmaya kararlıyız. Elbette en önemli adımlardan biri kalıcı ateşkes çağrısını her gün daha gür bir sesle tekrarlamak, çünkü gerçek çözüm kalıcı bir ateşkesle mümkün olacak. Ancak hayat devam ediyor ve Gazze'deki insanlar her geçen gün daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Bölgede şu an 1,9 milyon insan yerinden edilmiş durumda. Kimileri çadırlarda yaşam mücadelesi verirken, kimileri akrabalarının yanına sığınmış durumda. Birleşmiş Milletler, yerinden edilmiş 1,9 milyon insanın giderek açlık sınırına yaklaştığını ve en temel ihtiyaçlara ulaşamadığını belirtiyor.

KAMPANYALARIMIZ İHTİYAÇ BİTENE DEK SÜRECEK

Karaman Sivil Toplum Kuruluşları (STK) platformu olarak vurgulamak isteriz ki, Gazze'ye yönelik yardımlarımızın tek seferlik veya kısa süreli olmadığını belirtiyoruz; "Yardımlarımız Gazze'deki tüm ihtiyaçlar giderilene kadar sürecek." Bu bağlamda, bize destek olan Karamanlı hemşerilerimize ve bağışçılarımıza derin teşekkürlerimizi iletiyor ve uzun vadeli desteklerini beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Karaman STK platformu olarak çalışmalarımızı, Karaman'ın değerli vakıflarından biri olan Yunus Emre Kültür Vakfı'nda toplanan nakdi bağışları un ve gıda kolilerine dönüştürerek gerçekleştiriyoruz ve bu yardımları Türk Kızılayı aracılığıyla Gazze'ye ulaştırıyoruz.