KARAMAN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI KERİM DERELİYE ZİYARET

KARAMAN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI KERİM DERELİYE ZİYARET
Karaman Milletvekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lütfi Elvan Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Kerim Dereliyi makamında ziyaret etti.
Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Parti Yönetim Kurulu Üyesi Ali Beke Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan’ında eşlik ettiği ziyarette Elvan, seçimler neticesinde işbaşına gelen kişi ve yönetimlerin demokratik sürece çok ciddi katkılar sağladığını söyleyerek bu anlamda yerel yönetimlerin önemine vurgu yaptı.
Ziyareti sırasında, kısa bir süre önce Güçler ve Çimenkuyu köylerine gittiğini dile getiren Elvan,  bu köylerden gelip Urgan Boğazında besicilik yapan birçok vatandaşımızın olduğunun kendisine söylendiğini belirtti. Vatandaşların dile getirdikleri taleplerle ilgili olarak meseleyi takip ettiğini ve İl Genel Meclisi Başkanı ile bu konuyu görüştüğünü söyledi.
Elvan, Urgan Boğazında besicilik yapan vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde İl Özel İdaresi tarafından bu köylerimizde imar çalışmaları yapılacağını ve köy tüzel kişiliğine tahsis edilen arazilerin muhtarlıklar tarafından hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza tahsis edilebileceğini söyledi.
Sözkonusu bu durumun Karaman için bir örnek teşkil edeceğini söyleyen Elvan, hayvancılıkla ilgili olarak faaliyet yürütmek isteyen vatandaşlarımızın yaşadıkları yerden ayrılmadan kendi bölgelerinde bu çalışmaları yapabileceğini dile getirdi. Vatandaşlarımızın bundan böyle yaşadıkları yerden başka bölgelere gitmeden de iş ve güç sahibi olarak hem kendi hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak konuma geleceklerini sözlerine ekledi.
Bugüne kadar yapılan tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik destek ve teşvik uygulamalarının bundan sonra da devam edeceğini dile getiren Elvan, çiftçimizi ve köylümüzü hiçbir zaman mağdur etmeyeceklerini, her türlü sorunlarının takipçisi olacaklarını söyledi.