Karaman Halkının Yeni İmar Planından Haberi Varmı?

Karaman Halkının Yeni İmar Planından Haberi Varmı?
Yeni İmar Planı Halktan gizleniyor mu?
29 Mart 2009 tarihinde göreve gelen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu tarafından yaklaşık 4 yıla yakındır Karaman 1/5000 lik ve 1/1000 lik Nazım ve uygulama İmar planları revizyon çalışmaları yaptırılmaktaydı.

13 Haziran 2012 tarihli Karaman Belediye Meclisi toplantısında imar komisyonlarından gelen yeni revizyon yapılmış imar planları oy çokluğuyla geçti. Bundan sonra ki süreçte Karaman Valiliğinde onaylığındı takdirde Belediye Meclisi kararlarına istinaden yeni imar planları Karaman Belediyesi İmar Müdürlüğünde askıya çıkarılacaktır.
İşte askıdan itibaren yaşanacak süreç Karaman halkı açısından büyük önem arz etmektedir. Çünkü Mülkiyet sahibi ( Arsa, Konut, İşyeri, tarla, bahçe… vb. ) gayrimenkul sahibi kişi ve kurumlar askıyla birlikte 30 gün içerisinde yeni imar planlarını inceleme ve itiraz etme hakkına sahip olacaklardır. Eğer bu 30 günlük süreç içerisinde itiraz etmezlerse Hâk kaybına uğrayabileceklerdir. 

HALKTAN GİZLENİYOR MU?

Normalde şeffaf belediyecilik anlayışı gereği Karaman Belediye Başkanlığı İmar planlarıyla ilgili yeni düzenlemelerden vatandaşların zarar görmemesi ve yine kamu zararı olmaması için tüm basın yayın ve medya aracılığıyla Karaman halkını bilgilendirmeli ve yeni imar planlarının askıya çıktığını bizzat duyurmalıdır. Maalesef bu yöntem izlenmediği için kamuoyunda Yeni İmar Planları Halktan gizleniyor mu sorusunu akıllara getirmektedir.