Karaman Gecesi coşkuyla kutlandı

Karaman Gecesi coşkuyla kutlandı
Başkentte Karaman Gecemiz Gazi Üniversitesi Kültür Merkezinde büyük bir coşkuyla yapıldı.
Gecemize Karaman Valimiz Fatih ŞAHİN, Karaman Milletvekillerimiz Lütfi ELVAN, Mevlüt AKGÜN, Hasan ÇALIŞ, İl Emniyet Müdürü Lütfi SÖNMEZ, İstanbul Karamanlılar Vakfı Başkanı Suat SÖZER, İzmir Karamanlılar Derneği Başkanı Aziz BİLGİN, Hollanda Karamanlılar Vakfı Başkan V. Muammer DOĞRU, AK Parti İl Başkanı Süleyman ATİK, CHP İl Başkanı Osman Nuri KOÇAK, MHP İl Başkanı İsmet HATİPOĞLU, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet YENİLMEZ, Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdür Yrd. Mustafa AKINCIOĞLU, Başbakanlık Etik Kurulu Bşk. Osman SAĞLAM, Karaman eski Belediye Başkanı Ali KANTÜRK, Ankara Ermenekliler Der.Bşk. Mehmet AYDOĞDU, Antalya Ermenekliler Der.Bşk. Osman SEDEN, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Muammer SARI, Akçaşehir Belediye Başkanı Şaban ATÇEKEN, Güneyyurt Belediye Başkanı Celil YAĞIZ çok sayıda hemşerimiz ve üniversite öğrencilerimiz katıldılar.
 
 
 
 
Gecemize davet ettiğimiz programları nedeniyle aramızda olamayıp telgraf gönderen CHP Genel Başkanı Sayın Deniz BAYKAL, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKCU, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer DİNÇER, Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Bursa Valisi Şahabettin HARPUT, Bartın Valisi İsa KÜÇÜK, Karaman Eski Valimiz Halil NİMETOĞLU, Çağdaş Köprülüler Derneği coşkumuza ortak oldular.
            Kuruluşundan bu yana Dernek Başkanlığı yapan hemşerilerimizin ve dernek faaliyetlerinin aktarıldığı sinevizyon gösterisi davetlilere sunuldu.
Dernek Başkanımız Veli BOZKIR açılış konuşmasında; “Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Başkent’te Karaman Gecelerimizden birinde daha siz saygıdeğer konuklarımızla birlikte olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Günümüz şartlarında, hayatını yoğun telaşı içinde yaşamakta olan insanımızın gün geçtikçe bir birinden uzaklaştığı, komşuluk, hemşehrilik ve hatta akrabalık bağlarının zaman içinde zayıfladığı, koptuğu, sonuçta, insanımızın bir birine yabancılaştığı ve yalnızlaştığı acı bir gerçektir. Biz bu ve benzeri etkinliklerle, bu acı gerçeğe teslim olmamak için var gücümüzle mücadele ediyoruz.
Gecemize hazırlanırken 8300 kişiye e-posta, 1000 kişiye sms 300 kişiye davetiye ve faks ile ulaşarak gecemize davet ettik. Karaman’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, Hollanda’dan, Antalya’dan ve Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelerek gecemizi onurlandıran, gönüllerini bizlere açan siz saygıdeğer hemşerilerimize, dostlarımıza teşekkür ederim” dedi.
            Ülkemizde siyasetin ve bürokrasinin merkezinde olan Ankara’da,  güçlü bir derneğin olması Karamanımız ve hemşerilerimiz için büyük önem taşıdığını vurgulayan Veli BOZKIR bu bağlamda bütün hemşerilerimizi derneğimizin daha güçlü olması için çaba sarf etmeye davet etti
            Derneğimiz faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra Önümüzdeki dönemde hâlihazırda temsil edilen Ermenek ilçemiz dışında diğer dört ilçemizin de dernek kurarak Ankara’da temsil edilmelerinin sağlanacağını ve daha sonra diğer illerde bulunan derneklerimiz ile birlikte KARAMAN DERNEKLER FEDERASYONU çatısı altında toplanacağını, ayrıca 2011 yılında ilk kez 4 gün sürecek BAŞKENT’TE KARAMAN GÜNLERİ hazırlıkları yapıldığını dile getirip bu hedeflere Karaman ailesi olarak hep birlikte el ele yürüyeceklerini söyledi.
            Bu yıl okullarından mezun olan Karamanlı üniversite öğrencilerimize hediyelerinin verilmesi ve protokol konuşmalarının ardından, Kültür Bakanlığı THM sanatçısı Yıldız ÇAM’ın güzel sesiyle yöremizin türkülerini de seslendirdiği gecede, Hollanda’dan gelen hemşerimiz Murat AY’ın şarkılarıyla coşuldu.
            Gecemize katılan hemşerilerimize hediye edilmek üzere ürün gönderen Duru Bulgur’a, Saray Bisküvi’ye ve Bifa Bisküvi’ye derneğimiz ve hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz.
            Gecemizi Onurlandıran tüm konuklarımıza ve çiçek gönderen Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU, SARAY Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami ÖZDAĞ, KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sami AKDAĞ, BUMAS Bulgur, Hollanda Karamanlılar Vakfı, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Muammer Sarı, Kıbasan Belediye Başkanı İbrahim BAYKARA, Akçaşehir Belediye Başkanı Şaban ATÇEKEN, Karaman Bel.Bşk.Yrd. Mustafa ALANYA’ya, yöremizin türkü ve oyunlarıyla bizleri coşturan Kültür Bakanlığı THM sanatçısı Yıldız ÇAM ve Hollanda’dan gelen kültür elçimiz Murat AY’a, her zaman yanımızda olan faaliyetlerimizi ve duygularımızı hemşerilerimizle buluşturan KGRT’ye, gecede konuklara dağıtılmak üzere ürünlerini gönderen BİFA Bisküvi, DURU Bulgur ve SARAY Bisküviye, büyük bir beğeniyle izlenen Derneğimiz ve İlimizin tanıtıldığı sunumu hazırlayan hemşerimiz Mustafa ERYİĞİT ve sunucu Zeynep KÖŞKER hanımefendiye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.