KARAMAN BELEDİYESİNİ BASTILAR

KARAMAN BELEDİYESİNİ BASTILAR
KARAMANDA TEMİZLİK FİRMASINDAN ÇIKARILAN İŞÇİLER BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
Karamanʹda belediyenin temizlik işlerini yapan özel şirkette çalışırken işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler belediye önünde eylem yaparken, işçileri eylemlerini sonlandırmaları için Güvenlik Şube Müdürü ikna etti.
 

Belediye önünde toplanan işçiler yetkililerin kendilerine neden işten çıkarıldıkları konusunda bir açıklama yapmasını istediler. İşçiler adına bir açıklama yapan işçi Süleyman Ermiş kendilerinin haksız yere işten çıkarıldıklarını söyledi.

Ermiş konuşmasını şöyle sürdürdü:ʹʹ Bizler 4-5 yıldır belediyenin temizlik işlerini yapan firmada çalışıyoruz. Firma bize hiç bir açıklama yapmadan iş akdimizi fes etti. Şimdi ne belediye başkanımız nede firma yetkilileri bir açıklama yapmıyor. Herkes topu bir birine atıyor. 27 gündür kış günü kendimize muhatap arıyoruz. Şimdi çoluk çocuğumuz mağduruz. Belediye başkanımız önceden bizlere hiç birinin işten çıkarılmayacak diye söz vermişti. Şimdi bizlerin yerine adam alıyorlar. Bu insanlar Karamanlı da değil. Karaman’da işe ihtiyacı olan yok mu? Muhatap buluncaya kadar gelip gideceğizʹʹ dediler.
 
Bu sırada işçilerin yanına gelen Karaman Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Emniyet Amiri Hakan Şirin yapılan bu eylemin kanunsuz olduğunu söyleyerek işçileri uyardı. İşçilerle bir süre konuşan Şirin şunları kaydetti:ʹʹ Ben sizleri çok iyi anlıyorum. İşsiz kaldınız. Hakkınızı aramanız doğal hakkınız. Fakat hak aramanın da belli kanunları var.
Ben sizi almak istemiyorum, Böyle bir basın açıklaması yapacaksanız yeri bura değil. Bize başvurursunuz, bizde güvenlik tedbirlerini alarak Cumhuriyet Parkı’nda basın açıklamanızı güvenli şekilde yapmanızı sağlarız. Şimdi biz sizinle karşı karşıya geliyoruz. Lütfen dağılalım. Hakkımızı kanunlara göre arayalım. Burada bu şekilde eylem yapmak ancak sizlerle bizleri karşı karşıya getirirʹʹ dedi.
 

Daha sonra ikna olan işçiler olaysız bir şekilde belediye önünden dağıldılar.

Konuyla ilgili bir açıklaması yapan Başkan Yardımcısı Mehmet Öztaş, bu işçilerin belediye işçisi olmadığını söyledi.
 
Belediyenin temizlik ve park bahçe işleri için ihaleye gidildiğini ifade eden Öztaş, ʹʹ 2 ihale yapıldı. Temizlik işlerini eski firma aldı. Park bahçe işlerinin ihalesine ise sadece 1 firma girdiği için sözleşme yapılmadı. Belediyede park bahçe işlerini belediyenin kendi imkanlarıyla karşılayabileceği düşüncesiyle firma ile sözleşme yapmadık. Firmada çalıştırdığı işçilerin işine son verdi. Biz yinede bu çıkarılan 49 işçiden 10 tanesini kura ile temizlik firmasına alınacağını söylememize rağmen işçiler ya tamamımızı alırsınız, yada kuraya girmeyiz diye dayatma içine girdiler.
Tamamını alma şansımız yok. Firma bu arkadaşlarımızın tazminatlarını, yasal alacaklarını ödeyecek. Bizimle çok ilgisi olmadığı halde yinede arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyorʹʹ dedi.
 
 
 
 
 
 
 
İLGİLİ HABER