KARAMAN BELEDİYESİN DE YOLSUZLUK MU?

KARAMAN BELEDİYESİN DE YOLSUZLUK MU?
Cumhuriyet Gazetesi bugün bomba gibi bir haber yayınlayarak gündeme oturdu.
Cumhuriyet Gazetesi “ Kim bu Şifreli AKP’Lİ” başlıklı haber ile Etik Kurulunun yolsuzluk belgelerini haber yaptı. Cumhuriyet Gazetesinin bu haberini ise Başta Medya devleri olmak üzere yüzlerce basın kuruluşu habere geniş çaplı yer verdi.
 
Fırat Bozok imzalı haberde gazete, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından hazırlanan “şifreli” raporda, bir belediye başkanının, evinde çalıştırdığı kişiye “yoksullara yönelik sosyal yardımdan” maaş ödediği saptamasına yer verdiğini öne sürdü.
 
Gazetede yer alan çarpıcı haberin detayı şöyle:
 
Söz konusu belediye başkanının ihalelerin başına kendisine yakın isimleri getirdiği ortaya çıktı. Bir yakınını tarif eder şekilde Türkiye İş Kurumu’ndan eleman isteyen başkanın, bir başka yakınını özel kalem müdürlüğü görevine getirerek KPSS’den muaf olmasını sağladığı belirtildi.
 
Başbakanlık tarafından hazırlanan raporda ismi şifrelenen belediye başkanı, evinde çalıştırdığı kişinin maaşını “yoksullara yönelik sosyal yardımdan” ödemiş; bir yakınını tarif eder şekilde Türkiye İş Kurumu’ndan eleman istemiş, bir başka yakınını özel kalem müdürlüğü görevine getirerek KPSS’den muaflaştırmış, ihalelerin başına kendisine yakın isimleri getirmiş.
 
O BAŞKAN BİZİM BAŞKAN MI?
 
Cumhuriyet Gazetesinin Önümüzde ki günlerde o ismi açıklaması beklenilirken. Bu Kişinin Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu olduğu iddia ediliyor.
 
Etik Kurulunun hazırladığı raporda gerçekleşen olaylar Meclis Üyesi Mustafa Alanya tarafından defalarca haber sitemize açıklanmıştı. Hatta Kamil Uğurlu olduğunun iddiasının en büyük delili ise Etik Kurulunun Raporunda ki “yerel tv. ve radyo kanallarında dil bayramı etkinliklerinin (…) halkına duyurulması” işinde ise X’ten de teklif alındığı ancak işin en düşük teklifi veren başka bir firmaya verildiği;
İfadesinin içerisinde ki DİL BAYRAMI o ilin Karaman olduğunu da göstermiş oluyor.