Karaman Belediye’si nin 3 yılda değiştirdikleri

Karaman Belediye’si nin 3 yılda değiştirdikleri
Karaman Belediyesi 3 yıl içinde yaptığı değişikliklerden biri de yeni halk otobüsleri.

 Karaman Belediyesi 3 yıl içerisinde yaptığı değişim çalışmalarının bir diğeri de Belediyenin Halk Otobüsleri. 1985–90 model tipi araçlarla vatandaşa hizmet eden Belediye otobüslerinin tamamını yenileyen Kamil Uğurlu bu alanda vatandaştan büyük destek toplamıştı.

Toplam 11 adet bulunan Yeni otobüslerin en büyük özelliği de özürlü vatandaşlarımız için tasarlanmış olması tekerlek sandalyeli bir vatandaşımız otobüse rahat şekilde binebiliyor. Klimalı olan otobüslerde ayrıca gideceği istikameti gösteren elektronik yazı levhası da bulunuyor. Otobüsler Avrupa standardında, 25 kişi oturarak 32 kişi ayakta toplam 60’a yakın kişi yolculuk edebiliyor. 

Yaklaşık 3 Trilyonu bulan yatırım bugün hizmet açısından vatandaşın büyük takdirini toplamaya başladı. Otobüsler, teknoloji ile işleyişi de birçok alanda kolaylık getiriyor. Yanınızda bozuk para olmasa da bile Dıt kartla anında bilet ücretini ödeyebiliyorsunuz. Ayrıca otobüsleri beklediğiniz Otobüs duraklarına yerleştirilen ekranlarla hangi otobüsün kaçta geleceğini ve hangi güzergâhtan gideceğini bilebiliyorsunuz. 

Eski araçlar varken 1 ay içerisinde 2 bin 500 civarında yolcu taşınırken bugün bu sayı 5 bin 500 rakamını bulmuş durumda. Tabii bu rakam üniversite öğrencilerinin olmadığı bir dönem olan Temmuz ayının rakamı. Havaların serinlemesi ve öğrencilerin gelmesiyle bu takam zaman zaman 10 bini de buluyor. 

Yeni otobüslerin biri 12. metre uzunluğunda ve 103 kişiyi aynı anda taşıyabiliyor. Diğer 10 otobüs ise 9. metrelik onlarda aynı anda 57 yolcuyu taşıyabiliyor.