Karaman Alperen Ocakları Beyaz Buluşmadaydı

Karaman Alperen Ocakları Beyaz Buluşmadaydı
Karaman Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları Merhum Muhsin YAZICIOĞLUnu Anmak İçin Alperen Ocakları Genel Merkezi Tarafından Düzenlenen Beyaz Buluşma İsimli Törene Katıldı.
Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde ebedi istirahatgahı Tacettin Dergahı’ndaki kabri başında onbinlerce seveninin katılımıyla hüzün ve özlem duyguları içinde anıldı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Tacettin Dergahı ve çevresine yoğun kalabalıklar halinde gelen BBP’liler, Alperenler ve vatandaşlar  tekbirler eşliğinde Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabri başında buluştu. Yoğun katılım sebebiyle özellikle kabir başında izdiham yaşandı.
 
BBP Genel Başkanı  Yalçın Topçu, sabahın erken saatlerinde genel merkeze geldi. Hazırlıkları günler öncesinden başlayan Muhsin Yazıcıoğlu Haftası kapsamında ilk program olan Beyaz Buluşma için Topçu ve partinin üst yönetimi genel merkezde toplanarak Tacettin Dergahı’na yürüyerek gitti. Heyet saat 10 sularında Tacettin Dergahı’na ulaştı. Kabrin çevresindeki yoğunluk dolayısıyla Topçu ve beraberindeki heyet güçlükle kabre varabildi. Kabrin başında Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Duygulu anlar yaşandı, sevenleri Yazıcıoğlu’nun kabri başında gözyaşlarına boğuldu.
 
Kabri başındaki anma programına BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun yanı sıra Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Kızı Firuze Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, abisi Yusuf Yazıcıoğlu, kız kardeşleri, yeğenleri, akrabaları, BBP’nin bütün üst yönetimi ve teşkilatları, Alperen Ocakları Genel Merkez yönetimi ve il temsilcileri, BBP Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer BBP’li belediye başkanları, binlerce partili ve vatandaşlar katıldı. Anne Fidan Yazıcıoğlu ilerlemiş yaşına aldırış etmeden diğer katılımcılar gibi yaklaşık 2 saat kabir başında bulunup dualar etti. Başta Yazıcıoğlu’nun ailesi ve akrabaları olmak üzere kabir başında bulunanlar duygularına hakim olamayıp gözyaşlarına boğuldular.
 
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, katılımcılara teşekkür ettiği kısa bir konuşma yaptı. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun anma toplantısının önemini yansıtan kısa bir konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla program devam etti.
Katılımın yoğun olduğu programa medyanın ilgisi de büyüktü. Çeşitli televizyonlar ve basın mensupları Yazıcıoğlu’nun ailesi, BBP yetkilileri ve sevenleriyle röportajlar yaptılar. Birçok televizyon Tacettin Dergahı’na canlı yayınla bağlanıp BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun şehadet süreciyle ilgili düşüncelerini aktardılar.
 
Anma programı sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan merhum Yazıcıoğluʹnun eşi Gülafer Yazıcıoğlu, geçen bir yılın özlemle ve kaza sürecini takiple geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Başkan gönül insanı olduğu için, bu kadar seveni olması doğal, gönlü yüce bir insandı. Buraya gelenlerin hepsinden Allah razı olsun."
Her anı duygu yüklü bir ortamda geçen programda, merhumun sevenleri mezar başında dualar edip, tekbirler getirdi. Her yaştan vatandaşın olduğu törende, merhumun sevenleri Muhsin Yazıcıoğluʹnun fotoğraflarını ellerinde taşıdı.