Kamuda Tasarruf Programı Açıklandı: Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek Detayları Paylaştı

Kamuda Tasarruf Programı Açıklandı: Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek Detayları Paylaştı
Son dakika haber... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf planını duyuruyor.

"Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi," Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in iştirakiyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.

Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Son dönemde yaşanan gelişmeler tasarruf tedbirlerinde daha geniş çerçevede adımlar atma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.

Tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor.

Bugün sunduğumuz paket bütüncül bir çerçevede ortaya koyduğumuz, çeşitli hazırlıkların devreye girmesiyle zamanı geldikçe yeni paketleri paylaşacağız.

Kamuda tasarruf programımız ile sadece zorunlu olmayan harcamaları azaltmakla kalmıyor. Aynı zamanda kamu tüketim ve yatırım harcamalarında verimliliği esas alıyoruz.

Az kaynakla daha çok proje yapacağız.

Kamu hizmetlerini aksatmadan güncel ihtiyaçlara odaklanıp önceliklendirme yaparak birim kaynakla daha fazla sonuç üretmeyi hedefliyoruz.

'Deprem Harcamalarında Fedakarlık Yapmayacağız'

Deprem harcamalarından en küçük bir fedakarlık yapmayacağız.

Kamunun tasarruf yapması daha az bütçe açığına, daha az kamu borçlanmasına ve faiz yüküne, daha az cari açığa yol açacak.

Bitme aşamasına yakın projelere, rekabet gücüne yoğunlaşan kamu yatırımları enflasoyn ile mücadelemizi güçlendirecek.

Orta vadeli programımızın enflasyonu düşürmeye yönelik politikalarının yıllık bazda belirgin sonuçlarını bu yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız.

'2026'da Tek Haneli Enflasyona Ulaşmaya Kararlıyız'

Gelecek yıl yüzde 20'nin altında, 2026 yılında ise tek haneli enflasyona ulaşmaya kararlıyız.

Genelgemizde düşünülen tek istisna TBMM'dir.

Kanun gerektirmeyen hususlar konusunda hazırlıkları son aşamaya gelmiş olan genelge taslağı Cumhurbaşkanımızın onayına bu hafta içinde sunulmuş olacak.

Yapılacak idari düzenlemeler yüm kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayacak bir anlayış içinde hazırlanmıştır." şeklinde konuştu.

AYRINTILAR BİRAZDAN...