Kamu Bankalarında Yönetim Değişikliği

Kamu Bankalarında Yönetim Değişikliği
Exim Bank ve VakıfBank Genel Müdürleri ile Vakıf Katılım'ın yöneticilerinin görevleri sona erecek, yeni atamalar gündemde.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Haziran ayının başlarında Hafize Gaye Erkan'ı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı olarak atayabileceği ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikna ettiği konuşuluyor.

Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanması ihtimalinden hemen sonra kamu bankalarının olağan genel kurulları var. Bankaların olağan genel kurulları 6 Haziran 2024 Perşembe günü saat 10:00'da gerçekleştirilecek. Bu genel kurullarda yönetim ve denetim kurulları üyelerinin seçimi de yapılacak.

Mehmet Şimşek'in Masasında

Seçimlerde kamu bankaları yönetiminde önemli bir değişiklik olacağı konuşulurken, kamu bankaları genel kurulları öncesinde atanacak isimlerin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dikkatini çektiği öğrenildi.

Halkbank Ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Kalıyor

Gerçek Gündem'in edindiği bilgiye göre, 6 Haziran'da düzenlenecek olan genel kurulda, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve Halkbankası Genel Müdürü Osman Arslan mevcut görevlerine devam edecekler.

3 İsmin Görevlerine Son Verilecek

Üç ismin görevlerine son verileceği konusunda bilgi edinildi. Exim Bank Genel Müdürü, VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar ile birlikte, Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akbel ve Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran'ın görevlerinin sonlandırılacağı belirtiliyor.