Kamu Bankaları İşbirliğiyle Masrafsız Hizmet: TAM Projesi

Kamu Bankaları İşbirliğiyle Masrafsız Hizmet: TAM Projesi
TAM projesi, kamu bankalarının işbirliğiyle, müşterilere masrafsız hizmet sunmak için ortak bir yazılım ve merkezi yönetim sunuyor.

"TAM" projesi, 7 kamu bankasının işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM'leri, "TAM" platformu altında bir araya geliyor.

Yapılan açıklamaya göre, "TAM" platformu, üye bankaların müşterilerine daha hızlı ve avantajlı hizmet sunabilmek adına, bankacılık işlemlerinin tek bir merkezden ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyacak.

TAM ATM'lerinde nakit çekme, para yatırma ve bakiye sorgulama gibi temel bankacılık işlemlerinin yanı sıra diğer bankacılık hizmetleri de sunulabilecek.

TAM, 81 ilde 5,600 adet ATM ile müşterilere hizmet verecek. Platform, yakın gelecekte üye bankaların tüm ATM'lerinin sisteme entegre edilmesiyle 19,000 adede ulaşacak.

Platformun teknik detaylarının yer aldığı açıklamaya göre, TAM projesi ile üye bankaların müşterileri ücretsiz ve komisyonsuz hizmet alabilecek. Tüm ATM bileşenleri tek bir merkezden yönetilirken, bu ATM'ler üzerinde yeni ve ortak bir yazılım kullanılacak.