Kamil Uğurluʹnun Şikayetini İdari Mahkeme Kabul Etmedi.

Kamil Uğurluʹnun Şikayetini İdari Mahkeme Kabul Etmedi.
Kamil Uğurlu Etik kurulunu mahkemeye vermek istedi ama idari mahkeme kabul etmedi.

 Geçtiğimiz aylarda neredeyse ülke gündemine oturan Belediye Başkanı Kamil Uğurluʹnun hakkında ki usulsüzlük iddialarını ortaya çıkaran Etik Kurulunun raporu bugünde gündeme oturdu.

Etik Kurulunun Kamil Uğurlu hakkında ki raporu yayınlamasına karşı çıkan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Etik Kurulunu mahkemeye vermek istedi ama İdari mahkeme Kamil Uğurluʹnun başvurusunu kabul etmedi.

Cumhuriyet Gazetesi bugünkü sayısında "Sansürün nedeni Uğurlu" başlığıyla bu son gelişmeyi ortaya çıkardı.
İşte Cumhuriyet Gazetesinin Kamil Uğurlu " Sansürün nedeni Uğurlu" başlığıyla yayınladığı o haber:


Cumhuriyet Gazetesi: 05 Haziran 2012



Soru önergelerine de konu olan Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun gündem yaratan raporlarının internet sitesinden kaldırılmasına Karaman Belediye Başkanı AKP’li Kamil Uğurlu’nun dava açmasının neden olduğu öğrenildi. Kurul, Uğurlu’nun davasının ardından raporları siteden kaldırdı. Başvurusu idare mahkemesi tarafından geri çevrilen Uğurlu, temyizden de eli boş dönerse hakkındaki rapor yeniden yayımlanacak.

Kamu görevlileri hakkında ihbarlar üzerine harekete geçen ve hazırladığı raporlarla “etik dışılığı” deşifre eden Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Anayasa Mahkemesi’nin “Raporları Resmi Gazete’de yayımlayamazsınız” kararının ardından yeni bir formül geliştirmişti. Kurul, kişi ve kurum isimlerini gizleyerek raporlarını internet sitesinden yayımlamaya başlamıştı.

Bu çerçevede özellikle Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve Başbakanlık Yatırım ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı hakkında hazırlanan raporlar kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Ancak Kurul, Aycı hakkında hazırladığı raporun hemen ertesinde ani bir kararla raporları sitesinden kaldırmıştı.

Başkent kulislerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Aycı hakkında hazırlanan rapordan rahatsız olduğu, Kurul’un bu nedenle böyle bir yola başvurduğu konuşulmuştu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, kurulu kararlarının internet sitesinde yayımlanmasına neden son verildiğini TBMM gündemine taşımış ve Başbakan Erdoğan’a, bunun kurumun 13 bin Avro maaş alan İlker Aycı hakkındaki tespitiyle ilgisi olup olmadığını sormuştu. Konunun bu boyutuyla ilgili tartışmalar sürerken, ortaya çıkan bir ayrıntıyla, Kurul’un “raporzedelerle” başının dertte olduğu da anlaşıldı.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve önceki raporlardan etkilenen bazı kamu görevlileri Etik Kurul’u mahkeme verdi. Kamil Uğurlu, adı ve belediyesi gizli tutularak da olsa hakkındaki raporun Anayasa Mahkemesi kararı gereği internet sitesinden yayımlanamayacağı iddiasıyla idare mahkemesine başvurdu. Ancak idare mahkemesi Uğurlu’nun bu başvurusunu geri çevirdi.

Şimdi ise gözler Belediye Başkanı’nın temyiz yoluna başvurup başvurmayacağında. Başbakanlık yetkilileri, temyiz başvurusundan da Kurul lehine karar çıkması durumunda Uğurlu ve diğer kamu görevlileri hakkındaki raporların yeniden yayımlanabileceğini belirtiyor.

Öte yandan Etik Kurul, benzer tablolarla tekrar karşılaşmamak için, raporların yayımlanmasının önünün açılması noktasında Meclis’ten bu konuda yeni bir düzenleme bekliyor.