KAMİL UĞURLUʹDAN DOĞALGAZ SÖZÜ

KAMİL UĞURLUʹDAN DOĞALGAZ SÖZÜ
Belediye Başkanı KAmilu Uğurlu, 2011 yılı bitmeden 8 mahallenin doğalgaza kavuşacağı sözünü verdi.
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, beraberinde Karamangaz Müdürü Akif Tulukçu ile birlikte doğalgaz çalışmalarında gelinen son durumu kamuoyuna açıkladı. Bu yıl sonuna kadar Gevher Hatun, Başakşehir, (2. ve 3. Toki) tamamı, Taptuk Emre, Abbas, Yenimahalle, Tapucak, Karamanoğlu Mehmetbey Mahallesi de kısmen doğalgaza kavuşmuş olacak.
            Bir gurup mahalle muhtarının ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yahya Soytürk’ün de hazır bulunduğu basın toplantısında; Karaman Halkına her türlü hizmetin en güzelin vermek amacında olduklarını belirten Başkan Uğurlu, doğalgaz konusunda da yüzde 10 belediye ortaklığı bulunan Karamangaz’ın, fevkalade verimli ve başarılı çalışmalar yaptığını ifade etti.
            Doğalgaz konusundaki çalışmaları da M. Akif Tulukçu basın mensuplarına ve muhtarlara anlattı. Tulukçu bu yılsonu itibarı ile Karaman’da bulunan 42 bin konuttan bu yılsonuna kadar 36 binine doğalgaz hizmetini götürecekleri müjdesini verdi.
            Tulukçu açıklamalarında özetle: “Karamangaz, 2006 yılında ihale ile Karaman doğalgaz dağıtım işini almıştır. 2007 yılında başladığımız yatırımlar bugün çok üst noktalara gelmiştir. Hedeflerimizin çok üzerinde bir yatırım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Kâr amacı gütmesi gereken bir özel kuruluşuz. Yüzde 10’u belediyemizin olsa da yüzde 90’ı ticari bir kuruluştur. Buna rağmen yatırımlarımızda bunu fazla gözetmemeye gayret ediyoruz. Yatırım maliyetini geri kazanmada çok uzun yıllar sürecek mahalle ve semtlere bile hizmetimizi götürmeye gayret ediyoruz. İlk yıllardaki doğalgaz kullanımındaki tereddütler bugün ortadan kalkmış, aksine doğalgaz aranan istenen ve beklenen bir hizmet olmuştur.    Özellikle muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan bu konuda büyük bir taleple karşı karşıyayız. Yönetimimiz bu ilgi karşısında yatırımlarında verimliliği pek fazla aramaz hale gelmiştir. Halkımızın bu ucuz, kolay, temiz ve sağlıklı bir hizmeti talep etmesi çalışma şevkimizi arttırıyor.
Bugün itibarı ile Karaman’da mahalle bazında çalıştık ve 32 mahallemizin tamamı doğalgaza kavuştu. Karamangaz olarak da 20 Bin abonemiz var. 42 bin konutun olduğu Karaman da, 36 bin konutun kapısına hizmetimizi 2011 sonu itibarı ile götürmüş olacağız.        Bu yıl mahalle bazındaki çalışmalarımızı tamamlayıp 2012 başı itibarı ile de sokak bazında çalışmalarımıza başlayacağız. Böylece bugüne kadar mahalle hudutlarında sık sık karşılaştığımız şikâyetler sona erecek” dedi.
            Tulukçu bu çalışmalar esnasında öncelikle Karaman Belediyesi’nden, Mahalle muhtarlarından, vatandaşlardan ve tüm ilgililerden gördükleri destek, yardım ve hoşgörüye teşekkür ederek: “Bizler de günün 24 saatini halkımızın müracaatlarına, dilek ve şikâyetlerine açık bir çalışma sergiliyoruz. Talep eden herkesle her an görüşmek üzere kapılarımız herkese açık. Hizmet etmekten ve üretmekten mutlu oluyoruz” dedi.
            Akif Tulukçu’ya çalışmalarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu da: “Birlikte çalışarak halkımıza bu konforu yaşatmaktan mutluyuz. Bu faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız sonunda Karaman yaşanabilir bir şehir haline gelmiş ve halkımız ‘Karaman’da Yaşamaktan Mutluyuz’ sözünü çokça telaffuz eder hale gelmiştir. Muhtarlarımıza da bizimle birlikte mahalle halkına hizmeti ulaştırmakta gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum.
Doğalgaz da Türkiye ve bölge ortalamalarının üzerinde bir noktaya gelmiş olmamız ayrıca mutluluk verici bir durumdur. Her şey halkımızın refahı ve mutluluğu için” dedi.