KAİMDERʹDEN RAMAZAN MESAJI

KAİMDERʹDEN RAMAZAN MESAJI
Karaman İmam hatip Lisesi Mezunları ve mensupları derneğinden Ramazan ayı Mesajı
Karaman imam hatip okulu imam hatip lisesi ve Anadolu imam hatip lisesi mezunlar ve mensuplar derneği (KAİMDER) Yönetimi ramazan mesajı.
 
Kaimder yönetim kurul başkanı Tevfik BARAN Yönetim adına “Ramazan ay’ı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
BARAN mesajında "Gönüllerin ve on bir ayın sultanı bir Ramazan ayına daha erişmiş olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Ramazan ayı ʹBaşı Rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem azabından kurtuluşa vesile olan bu mübarek Ramazan-ı Şerif’e şükürler olsun ki yeniden eriştik. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan; hoşgörüsüyle, barış ve kardeşlik duygularıyla, yardımlaşma ve dayanışma özelliğiyle şüphesiz ki yine gönüllerimizi, kalplerimizi fethedecek.
 
 Ramazan ayı gönüllerimizin coştuğu teravih, oruç, iftar, sahur, zekât, fitre ve sadaklarla çok farklı bir manevi havanın yaşandığı kardeşlik ve sevgi bağların güçlendiği ruhlarımızın güzel öğütlere açık olduğu manevi duygularımızın canlılık kazandığı birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği çok müstesna bir aydır.
Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi ayı geçmişimizi muhasebe ederek kendimizi tüm kötülüklerden ve haramlardan uzak koyarak hayra ve ebedi mutluluğa yönlendirerek iyi değerlendirelim. Yapacağımız hayır ve ibadetlerle ALLAH’ın rızasını kazanmaya, güzel davranışlarımızı arttırarak, geçici ve kötü şeyleri de terk ederek on bir ayın geride bıraktığı tüm olumsuzlukları ve günahları temizlemeye çalışalım. Oruçlarımızı her türlü haramdan ve günahlardan ve bizleri koruyucu bir kalkan kılalım.
Sevgili peygamberimiz (s.a.s) bir Hadis-i Şeriflerinde, Oruç tutunuz ki sıhhat bulasınız buyurmaktadır. Sağlıklı olmanın ve günahlardan korunmanın yolu oruç tutmaktır. Cenabı Hakʹtan temenni eder; İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dileriz"