KAİMDER KONFERANSI DÜZENLEDİ

KAİMDER KONFERANSI DÜZENLEDİ
Kaimder tarafından düzenlenen Dünya Tarihinde İslam konulu konferans Yunus Emre Konferans salonunda gerçekleşti.
Kaimder tarafından düzenlenen "Dünya Tarihinde İslam" konulu konferans Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa DEMİRCİʹnin katılımıyla dün akşam Yunus Emre Konferans salonunda gerçekleştirildi.
 
Yoğun ilginin olduğu konferansa protokolden de katılım üst düzeydeydi. Başta Karaman Valimiz Sayın Süleyman KAHRAMAN, AK parti milletvekili Lütfi ELVAN, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Müftüsü Nuri DEĞİRMENCİ,İl Dernekler Müdürü Ömer SEZER, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY ve şube müdürleri ile müdür yardımcıları, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Yunus ÖZDEMİR, Konya Din Görevlileri Dernek Başkanı Mehmet BİNA proğrama katıldılar. 
 
Programa Kurʹan-ı Kerim tilaveti ile başlandı, Dernek başkanı Tevfik BARANʹın selamlama konuşmasından sonra Prof. Dr. Mustafa Demirci "Dünya Tarihinde İslam" başlıklı konuşmasını sunmak üzere kürsüye davet edildi. Mustafa Demirci tebliğinde milletlerin kimliği mahiyetinde olan ve bir toplumun var olmasında önemli bir yere sahip olan tarihin toplumların hafızasını oluşturduğunu ve bu hafızanın toplumların yapısına uygun bir şekilde tasnif edilmesi gerektiğini üzerinde durmuş maalesef islam tarihinin batılı oryantalist tarihçiler tarafından düzenlendiğini ifade etmiştir. Şuan ki tarih tasnifinin materyalist bir metodoloji üzerine bina edidiği ve tamamen batı eksenli bir tarih sınflandırılması yapıldığı üzerinde durmuştur. Örneğin batılı toplumlar için 476-1453 arası ortaçağ karanlık çağ olarak adlandırılırken bu dönem islam toplumları için altın bir dönem olarak bilinmektedir. Zira İslam alemi bu dönemde birçok filozof, ilim adamı, siyasetçi, tasavvuf önderleri ve meşayih yetiştirmiştir. Bu sebeple bir Avrupalı için karanlık olan bir dönem başka bir toplum için farklı bir dönemi oluşturabilir. Nitekim İslam toplumu için bu böyledirde. Bunun içindir ki biz Müslümanların tarihimizi batılı tarihçilerden farklı tasnifle oluşturmamız ve değerlendirmemiz gerekmektedir dedi.