Kahraman; Zaman Gazetesi’nin başarısı Türkiye’deki demokrasiyi güçlendirdi.

Kahraman; Zaman Gazetesi’nin başarısı Türkiye’deki demokrasiyi güçlendirdi.
Zaman Gazetesi’nin 25.Yı Dönümü nedeniyle düzenlenen programa il protokolü ve bin abone katıldı.

 Karaman’da Zaman Gazetesi’nin 25.Yıldönümü münasebetiyle il protokolünün ve abonelerin katıldığı bir program yapıldı. Demosan Oteli Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız ile daire amirleri, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Farklı bir coşkunun yaşandığı programın açılış konuşmasını yapan Zaman Gazetesi Karaman Temsilci İlyas Ürkek, duyarlı ve evrensel değerleri ilke edinen bir yayın politikası ile 1 milyon okura ulaşıldığını ve Zamanʹın, demokrasi ve düşünce özgürlüğünün gelişmesine ciddi katkılar yaptığını söyledi. Ürkek, gazetenin belirlediği hedeflerini yakalama noktasında başarılı olacağına inandığını belirterek  “Zaman bu ülkenin hamurunda var olan hoşgörü ve diyalog kavramlarını bir araya getirmeyi başardı. Gazetenin bu özelliği tirajının da artmasına olumlu etki yapacak.” dedi.
Gazetenin gündem oluşturan manşetlerinin "25. Yıl Belgeseli" olarak gösterildiği sunumun ardından Zaman Gazetesi’nin değişik birimlerinde çalışan şuan Aksiyon Dergisi Ankara Temsilcisi İdris Gürsoy’un konuşması ile devam etti. Gürsoy konuşmasında Zaman Gazetesi’nin 1986 yılında zorlu bir yolculuğa çıktığını ancak yayın politikasındaki tutarlı çizgisinden dolayı koyduğu hedefleri yakaladığını söyledi. Gürsoy, toplumun Zaman Gazetesi ve bu çizgide yayın yapan medyaya ihtiyacı olduğuna dikkatleri çekerek “Zaman Gazetesi dünya çapında referans bir gazete olmak için çalışıyor. 25 yıl önce zor şartlar altında yayın hayatına başlayan Zaman, Türkiyeʹnin en çok satan ve en çok okunan gazetesi haline geldi. Bu sadece bir gazetenin başarısı değil; ona sahip çıkan, okuyan, okutan muazzam bir kitlenin, sizlerin başarısıdır.” dedi. Türkiyeʹnin son 25 yılında taşların yerine oturma sürecinde yayın anlayışı ile Zaman Gazetesi’nin ciddi katkılarının olduğunu belirten Gürsoy, yurt dışında da referans olma yolunda önemli çalışmaların olduğunu belirtti.
Zaman Gazetesi’nin Karaman’daki ilk abonelerine plaketlerin verildiği, slogan bulma yarışmasında ‘Her zaman yaşa zaman’ ile 8 yaşındaki Azra Ülkü Baş’ın birinci olduğu programda Karaman Valisi Süleyman Kahraman bir konuşma yaptı.Vali Kahraman, medyanın hayatımızdaki yeri ve önemine değindiği konuşmasında “Bir ülkedeki gazeteler aslında o milletin vicdanının sesidir.  Bir gazete, bir milletin vicdanına tercüman olduğu kadar hayatın keşfi noktasında da okurlarına yol gösterir. Gazeteler, yaşananlar ile yaşanması gerekenler arasında sağlıklı bir ilişkinin kurulabilmesinde öncü bir rol aldığı gibi, bir milletin gerçeklerinin ne olduğu konusunda da düşünmeye zemin hazırlar. “ dedi.
Milletlerin istikbali açısından büyük önem taşıyan  bu zeminin, özgürlük, bilgi ve birikim içeren bir anlayışla inşa edilmesi gerektiğine değinen Vali Kahraman milletin vicdanı olmayı dert edinen her gazetenin öncelikle kendi vicdanında özgür olması gerektiğini belirtti. Vali Kahraman “Milleti bilgiye ulaştırmak isteyen her gazeteci önce kendini bilgiyle donatmalıdır. Kendi içinde bu inancı, bu birikimi taşımayan bir gazetenin milletin vicdanına ses olabilmesi de elbette ki mümkün değildir. Bugün kuruluşunun yirmi beşinci yılı vesilesiyle bir araya geldiğimiz Zaman gazetesi hem merkezin hem de taşranın sesi olma noktasında büyük başarılara imza atmıştır. Olanı tarafsız bir şekilde aktardığı gibi, olması gerekeni de özgürce söyleme cesaretini göstermiştir. Her şeyden önce bir gazete millete doğru, sağlıklı haber alma imkânı sunarken en başta hukukun sınırlarını aşmamalıdır. Milletin menfaatleri yanında, kişilerin hak ve özgürlüklerine de gereken saygıyı göstermelidir. İçeriğiyle olduğu kadar tasarımıyla da göz dolduran Zaman Gazetesiʹnin bu anlamdaki başarısı, en güzel karşılığı hiç kuşkusuz yine milletimizin vicdanında bulmuştur. Bu başarı ülkemizin  sosyal, siyasi ve kültürel hayatı açısından oldukça önemlidir ve bir gazetenin başarısı aynı zamanda o ülkedeki demokrasinin de güçlenmesi anlamına gelmektedir. Bu kadar büyük önem taşıyan bir mesleğin elbette ki insanı yıpratan bir tarafı da var. Bu açıdan gazetecilerin haklarının korunması, gayretlerinin ödüllendirilmesi ve gazetelerin desteklenmesi milletin her ferdi için ciddi bir sorumluluktur.   Bu sorumluluk herkes için önem ve öncelik arz ettiği takdirde, demokrasimiz elbette ki daha sağlıklı işleyecektir. Bu vesile ile 25 yılı geride bırakan Zaman Gazetesiʹnin her çalışanını en içten duygularla kutlarken, başarılarınız ve gayretiniz daim olsun diyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi
 
 
Karaman’ın tanıtımına katkılarından dolayı Karaman Valisi Süleyman Kahraman’a, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu’ya ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e plaketin verildiği program 25.Yıl pastasının kesilmesi ve tüm protokolün fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.