KADİR GECESİ MESAJLARI

KADİR GECESİ MESAJLARI
Kurumların Kadir Gecesi Mesajı
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin Kadir gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Şahin açıklamasında;
"Bugün İnanan bir alemi aynı duygularda birleştiren, Rabbimizin bizlere kurtuluş kapısını açtığı müstesna bir günü idrak etmekteyiz. Kadir Gecesi bu sene zamanlama olarak çok anlamlı günlerinde beraberinde getirmiştir. Bugün mübarek Cuma günüdür ve aynı zamanda her ramazanın son cuması olarak ilan edilen Dünya Kudüs günüdür." dedi.
 
"Bu mübarek günde Rabbimizi ve Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber Efendimizi daha çok anmalı, anlamalı, ibadet etmeli, dua etmeli, Kuran-ı Kerim Okumalı velhasıl gecemizi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu gecemizin, tüm gecelerimizin ihyası için, Milletimizin Saadetʹi için vesile olmasını Rabbimizden niyaz etmeliyiz." açıklamasında bulundu.
 
Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi: "Milletimizi kardeş kavgasına sürüklemek isteyen karanlık mihrakların, her türlü alçak plana başvurmaktan çekinmediğini, kirli ellerini ülkemizin bütünlüğüne ve binlerce yıldır süren kardeşlik bağına uzattıklarını hatırlatan Şahin, Kadir Gecesinin hemen öncesinde meydana gelen ve askerlerimizin şahadetine neden olan hain saldırıların bunun göstergesi olduğunu" söyledi.
 
Şahin; "Bu saldırıları gerçekleştirenleri lanetliyorum. Hangi alçaklığı yaparlarsa yapsınlar milletimiz bu sinsi oyuna düşmeyecektir. Tarihten aldığı tecrübe ve sahip olduğu engin sağduyu ile bu alçak planları boşa çıkaracaktır" dedi.
 
Aynı zamanda bugünün Dünya Kudüs günü olduğunu hatırlatan Şahin; "Siyonizmin kirli emellerine ulaşmak için Ramazanʹda bile boş durmadan, kadın erkek, çoluk çocuk demeden, Müslüman Kardeşlerimizi Şehit etmeye devam ediyor. Bu gece münasebetiyle mazlum diyarlarda bulunan başta Filistinʹli kardeşlerimiz olmak üzere bütün kardeşlerimizinde, bütün mazlum milletlerin ve coğrafyaların sembolü olan Kudüs’ümüzünde özgürlüğüne kavuşacağı günler için daha çok gayret göstermek, dua etmek mecburiyetindeyiz" dedi.
 
Şahin: "Ayrılıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Bir olalım diri olalım. Bu temenni ile aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesini kutluyor, bu müstesna gecenin, barış ve huzurun hakim olduğu yeni bir dünyaya vesile olmasını diliyorum" dedi.
 
 
 
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu,
 
26 Ağustos Cuma gecesini 27 Ağustos Cumartesi gününe bağlayan geceye tesadüf eden Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Uğurlu, mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi;
“Mübarek Ramazan ayı içerisinde yer alan, mükâfatların sınırsız olarak verildiği, kalplerimizin her türlü kötülükten arındığı, aramızdaki sevginin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânı bulduğumuz Kadir Gecesi’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Kadir Gecesi, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in, Allah tarafından sevgili Peygamberimize ʹOku!ʹ emriyle indirilmeye başlandığı ilk gecedir ve bin aydan daha hayırlı olduğu yine bizzat Allah-u Teâla tarafından belirtilmektedir. Bu nedenle bu geceyi iyi değerlendirerek dünya ve ahiretimizi mamur edecek ameller yapmaya gayret edelim.
 
İslâm’da en kutsal ve faziletli gece olarak bilinen ve içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin Karamanlı hemşerilerimize, milletimize, İslâm âlemine, insanlığa, hayır, huzur, sağlık ve barış getirmesini niyaz eder selam ve saygılarımı sunarım” dedi.
 
 
 
AKP Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer
 
"Bu yılda Kadir Gecesiʹne ulaşmanın şükrünü ve mutluluğunu yaşıyoruz"
 
Kuran-ı Kerimʹin indirilmeye başlandığı bu gecenin dualarımıza cevap için en güzel gün olduğunu vurgulayan Başkan Güngörer, "Bu mübarek günlerde dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için çalışmalıyız" dedi.
 
Bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunun bizzat Kurʹan-ı Kerimʹde açıklandığını belirten Güngörer, "İnsanlık alemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısını idrak edeceğiz. Hem Ramazan-ı Şerif gibi mübarek bir ayda bulunmamız, hem de Yüce Allah tarafından övülmüş bir gece olması hasebiyle, Kadir Gecesi büyük önem arz etmektedir. Bu gecede günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği ifade ediliyor. Bu nedenle sıkıntıların, felaketlerin yaşandığı şu dönemde yapılacak dualar birer kurtuluş vesilesi olabilir" diye konuştu.
 
Kadir Gecesiʹnin aynı zamanda bayramın müjdecisi olduğunu da hatırlatan Güngörer, "Kadir Gecesi ile birlikte bayram havasını da soluklamaya başladığımız şu günlerde, Karamanlı hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, Şehrimiz, ülkemiz, İslam Dünyası ve başta Somaliʹde kıtlık yaşayan kardeşlerimiz olmak üzere bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
 
 
KAİM-DER Kadir Gecesi mesajı
 
Cuma gününü Cumartesiye bağlayan gece, her yıl kadrimizi yüceltmek üzere gelen mübarek Kadir gecesine kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Taşıdığı sayısız ilim ve hikmetleriyle kudsiyyetini bizzat Kur’an-ı Kerim’den alan bu gece, bütün Müslümanlar için her zaman derin bir ilgi ve saygıya mazhar olmuştur. Kur’an-ı Azimüşşan’ın leyle-i kadir’le birlikte kendi semâmıza inmeye başlaması, hiç kuşkusuz, sadece biz Müslümanlar için değil aynı zamanda tüm insanlık için de yüksek bir şeref ve iftihar vesilesi olmuştur. Çünkü Kur’an’ın rahmet mesajları tüm insanlığı kuşatmak üzere gönderilmiş, bütün insanları karanlıklardan aydınlıklara çıkarmayı ve onlara Hakk’ı batıldan ayırabilmek için sunduğu şaşmaz ve eskimez ölçüleriyle yön göstermeyi hedeflemiştir.
 
   Kadir suresinde ifade edildiği gibi Kadir gecesini bin aydan daha hayırlı kılan şey, şüphesiz, Kur’an’ın ilk nüzulüne şahit olmuş bir zaman dilimi olmasındandır. Binaenaleyh Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda Kadir gecesini ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın hak, hakikat, ahlâk, adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bin aylık manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah’ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere ineceklerini bilebiliriz.
 
   Kadir gecesini idrak etmekten maksat, o gün yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail aleyhisselâma eşlik edecek bir maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmaktır. Bir hüküm ve karar gecesi olarak bilinen bu gecede her birimize düşen, İslâm’ın hemen her konuda belirleyici temel kriteri olan takvaya yönelmek, Allah’a yakın olmayı başka her bir şeye yakın olmaktan daha aziz ve üstün tutmaktır. Dünyada olup bitenlere karşı duyarsızlık, Kur’an’ı hayatın hiçbir evresinde hatırlatmayan bir dünya talebi ve ilahî hikmete pek az rağbet eden bir duyarlılıkla bu gecenin ihya edilemeyeceği açıktır. Eşref-i mahlûkat sıfatıyla Cenâb-ı Hakk’ın emanetini müdrik olan bir kulluk, her şeyden önce bu geceyi bir af ve mağfiret şölenine dönüştürerek kendini yenileme durumunda mümkündür. Bu şölen başta Afrika kıtasında yaşayan kardeşlerimiz olmak üzere açların, yoksulların, mağdurların, mahrumların, topyekûn zayıf bırakılmışların haklarına dikkat kesilmeyi, buna karşılık yapıp ettiklerinden, arayıp bulduklarından dolayı şımaran, azgınlaşan, kendini mutlaklaştıran her düşünceye karşı da bir tavır almayı zorunlu kılmaktadır.
 
   Kadir gecesini ihya, başta büyük zorluk ve sıkıntılar yaşayan Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere zaman ve mekân sınırlaması gözetmeksizin bütün kardeşlerimize yakın durmayı, onların dertleriyle dertlenmeyi, acılarına ortak olmayı, din ve dünya tasavvurumuzu altüst eden her tür marazi tutum ve düşünceye karşı bünyemizi yenilemeyi, hayırda yarışırken şerden mütemadiyen uzak durmayı gerektirmektedir.
 
    Bu geceyi, Yüce Allah’a kendi iç dünyamızı açabileceğimiz, günahlarımızdan af ve mağfiret dileyeceğimiz, yapıp ettiklerimizin muhasebesini yapabileceğimiz bir lütf-i ilahî olarak değerlendirelim. Aynı şekilde Kadir gecesinin değer ve kıymetini gereken âdâb ve erkân içinde takdir ederken, bu gecenin, kendimizi yeniden inşa etme yolunda bir itiraf, yüzleşme ve hesaplaşma fırsatı sunduğunu da layıkıyla idrak edelim.
 
    Bu duygu ve düşünceler içinde bütün vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve topyekûn İslam âleminin mübarek Kadir gecelerini en içten dileklerimle kutluyor, bu gecenin hayır ve bereketiyle hepimizi feyizlendirmesini Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.
 
 
 
Kaimder Yönetim Kurulu adına Başkanı Tevfik BARAN
 
Sitenizde yayınlarsanız memnun oluruz, çok teşekkür ederiz…
 
 
TÜRK EĞİTİM-SEN KARAMAN ŞUBESİNDEN KADİR GECESİ MESAJI
 
Kur’an-ı Kerim’in inmeye basladığı Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi en kutsal ve faziletli gecedir. En nurlu ve feyizli geceyi Kadir Gecesinde idrak ederiz. Kurʹânʹda adı geçen tek ay Ramazan ayıdır; tek gece de Kadir Gecesidir. Bu bereketli saatlerin şeref ve kıymetini Kâinatın Rabbi Sevgili Habibine haber vermektedir. Kadir gecesi, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Bu gecenin faziletine o kadar değer verilmektedir ki, o vakitlerde tecelli edecek rahmetin ve ruhanî hâdiselerin anlatılması için müstakil bir sûre inmiştir. Bu sûre Kadr Süresidir. Yine Cenâb-ı Hak bu gecenin kudsiyetini bildirmek için beş âyetli bir sûrede üç defa "Leyletüʹl-Kadr" ifadesini açıkça zikretmektedir: “Dogrusu biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne oldugunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasina kadar bir esenliktir” (Kadir, 1-5).
 
Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi olarak, bu gecenin kudsiyetine uygun şekilde idrak edilmesi temennisiyle tüm İslâm aleminin Mübarek kadir gecesini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dileriz.