KADIN MECLİSİ BAŞKANININ İSTEĞİ

KADIN MECLİSİ BAŞKANININ İSTEĞİ
KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ BAŞKANI EMİNE IŞIK YALNIZ 8 MART DEĞİL HERGÜN TÜRK KADINININ GÜNÜ OLMALIDIR.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emine Işık açıklamasında, “Yalnız 8 Mart değil, her gün Türk kadınının günü olmalıdır.” dedi.

            Işık açıklamasına şöyle devam etti: “1857 yılında New York’lu dokuma işçisi kadınların daha insanca bir yaşam isteyerek, eşitsizliğe ve ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadele ile başlayan süreçte 8 Mart, tüm dünya kadınlarının sorunlarını çeşitli platformlarda tartıştığı uluslararası bir güne dönüşmüştür.

            Şüphesiz 8 Mart Kadınlar Günü kutlamaları beraberinde birçok sorgulamayı da getirmiştir. Örneğin Türk toplumunda kadının yeri, toplumun kadına bakışı, kadına yönelik şiddeti, eğitim, sağlık ve benzeri birçok konuyu hala sorgulamaktayız.

            Bu çerçevede Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadınlarımızla ilgili sorunların yılda bir kez ele alınarak çözüme kavuşmayacağı gerçeğinden yola çıkarak, Karaman’daki kadın sorunlarına birlikte çözüm aramak bunu yaparken toplumun tüm kesimlerinden kadınlarımızla ortak hareket etmeyi amaçlıyoruz.

            Ortak çözümlerin ortaya konmasını çok önemsediğimizin altını çizmek istiyorum. Bu nedenle tüm kadınlarımızı kent konseyi kadın meclisine üye olmaya davet ediyorum. Tüm kadınlarımızın ortaya koyacağı ciddi katkılar olacağına yürekten inanıyoruz.

            Sorunlarınızı artık siz seslendirin, çözümünü meclisimizde birlikte tartışalım, birlikte çözüme kavuşturalım.

            8 Mart Kadınlar Gününü kutlamaya hazırlandığımız hafta münasebetiyle Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bizde geniş katılımlı bir tanışma ve kaynaşma çayı düzenlemiş bulunmaktayız. 8 Mart tarihinde kadın sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi partilerin yoğun kutlama programı nedeniyle 20 Mart Cumartesi tarihine ertelediğimiz tanışma ve kaynaşma çayımızın özel bir gün olarak takvimdeki ve kadınlarımızın yüreklerindeki yerini almasını ümit ediyoruz.

            Kadınsız demokrasi olmayacağına inanıyor, demokrasimizin gelişimi açısından kadınlarımızın sorunlarının sadece 8 Mart’larda değil her zaman tartışılıp çözüme kavuşması için Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bize bu anlamda desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Dr. Kâmil Uğurlu ve çok değerli eşleri Hilal Uğurlu hanımefendiye, Kent Konseyi Başkanımız Sayın Ahmet Yenilmez Bey’e, Kent Konseyi üyelerimize ve Sivil toplum örgütlerimize şükranlarımızı iletir, Kent Konseyi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, saygı ve sevgilerimizi sunarız.” dedi.