İTFAİYEDEN YANGIN TATBİKATI

İTFAİYEDEN YANGIN TATBİKATI
Karaman İtfaiye Müdürlüğü geçen hafta yaptığı yanlışlığı bu sefer yapmadı.
Karaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, geçen hafta Petrol istasyonun arkasında LPG Tüplerinin yanında yangın tatbikatı yapması üzerine haber sitemiz MANŞET’den haber yaparak felakete sebep olacak bir çalışmayı kamuoyuna duyurmuştur.
 
İtfaiye Müdürlüğü bu seferde Organize sanayi bölgesinde yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Ama bu sefer Petrol istasyonu değil boş bir arazide ateş yakıldı.
 
İtfaiyenin başlattığı uygulama ile fabrikada çalışan işçiler; yangına müdahale edebilme, yangın tüpünü kullanma ve ilkyardım konusunda eğitim aldı. Uzman kişilerce verilen seminer, fabrika çalışanlarına uygulamalı olarak anlatıldı.
 
Konu hakkında açıklama yapan İtfaiye Müdürü İsa Kayhan: “Organize Sanayi Bölgesinde başlattığımız bu uygulamanın ilkini Tekstil Fabrikasında gerçekleştiriyoruz. Tekstil fabrikası Karamanımızın göz bebeği olan bir fabrikadır. Olası çıkacak bir yangın esnasında bu büyük müessesede çabucak yanabilecek ürünler bulunduğu için eğitime buradan başladık. Gönüllü olarak seminerimize gelen işçi arkadaşlarımız burada çıkacak bir yangında öncelikle yine itfaiyemize haber verecekler. Fakat ekiplerimizin gelmesi sırasında geçecek zaman aralığında yangına ilk müdahalenin hemen yapılması gerekiyor. Bu nedenle eğitim seminerlerinin çok önemli ve yerinde bir uygulama olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu uygulamaya, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren diğer sektörlerde de devam edecegiz.” diye konuştu.
 
Eğitimin sonunda Tekstil fabrikasında çalışan işçilerden kurulu gönüllü ekip, bir tatbikat düzenleyerek uygulama konusunda da ne kadar başarılı olduklarını kanıtladılar.
 
GEÇEN HAFTAKİ MANŞETİMİZ RESMİ TIKLA