İtalya Operasyonunda Önde Gelen Suç Örgütü Lideri Barış Boyun Gözaltında

İtalya Operasyonunda Önde Gelen Suç Örgütü Lideri Barış Boyun Gözaltında
İtalyan basınına göre, operasyon kapsamında ele geçirilenler arasında önde gelen suç örgütü lideri Barış Boyun da bulunuyor.

İtalyan Polisi (Polizia di Stato) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliği'nin verdiği ihtiyati gözaltı kararına uygun olarak, İtalya, Türkiye ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) işbirliğiyle İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de gerçekleştirilen operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alındı.

Açıklamada, gözaltına alınan kişilere yönelik terör amacıyla suç örgütü kurma, cinayet amacıyla silahlı çete kurma, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurma, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardım etme suçlarından operasyon düzenlendiği bilgisi yer aldı.

İtalyan medyasında yer alan haberlere göre, operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında organize suç örgütü lideri Barış Boyun'un da bulunduğu belirtildi. Boyun'un sabah saatlerinde başkent Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo'da gözaltına alındığı bildirildi.

Haberlerde, 40 yaşındaki Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinin başında yer aldığı ve 2022 yılında gözaltına alındığında Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu ancak İtalyan yargısının buna onay vermediği hatırlatıldı.