İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği: Geleceğe Doğru Koruma ve İlerleme

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği: Geleceğe Doğru Koruma ve İlerleme
İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, Boğaz'ın tarihi ve doğal güzelliklerini koruyarak gelecek nesillere ulaştırmayı hedefliyor, aynı zamanda mimari dokusunu, imar durumunu, canlı yaşamı ve turistik etkinlikleri koruma görevini üstleniyor.

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği'nin yeni lideri, eski Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yerine CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat olarak belirlendi.

Akpolat yaptığı açıklamada “Desteğini esirgemeyen, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere, birlik üyesi tüm belediye başkanlarıma ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Boğaz’ın tarihi ve doğal mirasını muhafaza ederek gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

2001 Yılında Kuruldu

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, 2001 yılında kuruldu. Üyelikleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Fatih Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi bulunuyor.

Her belediyenin kendi meclisinde seçtiği 2 asil ve 2 yedek meclis üyesi, birlik meclis üyesi olarak atanıyor.

İstanbul Boğazı'nın eşsiz tarihi ve doğal güzelliklerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, yönetimde kaliteyi ve ilerlemeyi benimseyen öncü bir kuruluş olarak öne çıkıyor. Birlik, Boğaz'a özgü önemli değerleri koruma ve yaşatmanın yanı sıra Boğaz'ın mimari dokusunu, imar durumunu ve suyun altındaki canlı yaşam çeşitliliğini korumayı, turistik, kültürel ve spor etkinliklerini düzenlemeyi, ulaşım olanaklarını koordine etmeyi amaçlıyor.