İsmet Paşa Caddesindeki Dükkanlar yıkılıyor.

İsmet Paşa Caddesindeki Dükkanlar yıkılıyor.
İsmet Paşa Caddesinde bulunan tek katlı dükkanların imara uygun olarak enkaz bedellerinin ödenerek yıkılacağı belirtildi.
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İsmet Paşa Caddesi’nde bulunan tek katlı dükkanların imara uygun olarak enkaz bedellerinin ödenerek yıkılacağını söyledi.
 
Uğurlu yaptığı yazılı açıklamada, çok eski dönemlerde Karaman belediyesinin İsmet Paşa Caddesi ile alakalı bir 18 madde uygulaması yaptığını söyledi.
 
Bu uygulamada şu anda eski belediye binasının hizasında yolun sağındaki tek katlı dükkanların tamamı bu uygulama ile yola, kamuya intikal etmiş diyen Uğurlu şunları kaydetti:
ʹʹBunlarla ilgili gerekli ödemeler, işlemler tamamen bitmiş. Bundan sonra sadece üzerindeki enkaz bedeli ödenmesi meselesi kalmış. Biz şimdi Karamanʹda ciddi bir imar çalışması başlattık. Buraları enkaz bedelini ödeyerek yıkmak için şu anda oralarda oturan esnafa yasal olarak bir ihbarda bulunduk. Bu ihbarda oraların boşaltılması gerektiğini ve buraların belediye ile beraber tespit edilmesi söyledik ve ilgilileri davet ettik. Şimdi bekliyoruz. Onlar gelirse enkaz bedeli konusunda bir anlaşma sağlayacağız. Bu anlaşmanın nasıl yapılacağı yasalarla bellidir. Oralar imara uygun olarak yıkılacak. Bu yeni bir konu değildirʹʹ
 
Basında çıkan İsmet Paşa esnafından belediye Başkanına Mektup yazılı haberi de değerlendiren Uğurlu ʹʹBu durum kamuoyunda yanlış anlaşıldı veya yanlış aksettirildi. Orası kamunun malı.O arkadaşlar fuzuli işgalci konumdalar. Bizim aksi bir uygulama şansımız yok. Kanunlar belli. Biz belediye olarak yasa ne gerektiriyorsa yapmak zorundayız.ʹʹ