İŞKUR Türkiye Geneli Deneyimli ve Deneyimsiz 179 Bin 397 Personel Alımı!

İŞKUR Türkiye Geneli Deneyimli ve Deneyimsiz 179 Bin 397 Personel Alımı!
İŞKUR, Türkiye genelinde personel alımları yaparak binlerce kişinin iş umudu olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 81 ilde deneyimli ve deneyimsiz olmak üzere toplam 179 bin 397 personel alımı yapılacağı açıklandı. İşte detaylar…

Yıllardır iş arayan yüzbinlerce vatandaşın iş bulma umudu olan Türkiye İş Kurumu, (İŞKUR) yeni personel alımını duyurdu. Buna göre, Türkiye genelinde deneyimli ve deneyimsiz toplam 179 bin 397 personel alınacak. Peki, en çok hangi alanlarda alım yapılacak, başvurular nereye yapılacak? İşte cevabı…

İŞKUR, 81 ilde gerçekleşecek 179 bin 397 personel alımına ilişkin ayrıntıları paylaştı. En fazla alım yapılacak kadrolar arasında beden işçisi (genel) ilk sırayı alırken, toplamda 34 bin 925 kişiye iş olanağı sunulacak. Beden işçisini, temizlik görevlisi kadrosu izlerken, bu alanda 6 bin 614 kişiye bu alanda istihdam edilecek. Üçüncü sırada ise servis elemanı (garson) kadrosu yer alıyor. Bu kadroda 4 bin 585 kişiye iş fırsatı verilecek.

İŞKUR'un duyurusuna göre, satış elemanı/danışmanı, makineci (dikiş), konfeksiyon işçisi, paketleme işçisi, kasiyer, ambar/depo görevlisi, ön muhasebeci, şoför-yük taşıma, turizm ve otelcilik elemanı, reyon görevlisi gibi birçok farklı kadroda iş imkanları sunulacak. Bu alımlarla birlikte, Türkiye genelinde istihdam artışı hedeflenirken, iş arayanlar için de önemli fırsatlar doğuyor.

thumbs-b-c-ac82b50c10bf631adb68f1e1759a3e80.webp

EN FAZLA ALIM YAPILACAK KADROLAR HANGİLERİ?

Öte yandan, en fazla alım yapılacak kadrolar da belli oldu. Buna göre, sırasıyla en çok beden işçisi, temizlik görevlisi, servis elemanı, satış danışmanı ve makineci alımları yapılacak.

Beden İşçisi (Genel): Toplamda 34 bin 925 kişiye iş fırsatı verilecek.

Temizlik Görevlisi: 6 bin 614 kişiye iş imkânı sunulacak.

Servis Elemanı (Garson): 4 bin 585 kişilik alımla restoran ve kafelerde istihdam edilecek personel alınacak.

Satış Elemanı / Danışmanı: 3 bin 415 kişiye iş fırsatı verilecek.

Makineci (Dikiş): 3 bin 284 kişilik alımla tekstil sektöründe istihdam edilecek personel alımı yapılacak.

1-114.jpg

İŞKUR TÜRKİYE GENELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU DETAYLARI

İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yapılan personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, esube.iskur.gov.tr adresini ziyaret edebilecek. İlanlara başvurular bu platform üzerinden online yapılacak. Adaylar, kendi uzmanlık alanlarına ve tercihlerine uygun iş ilanlarını buradan kolay bir şekilde bulabilecek.