İşçilere Kadro Müjdesi!

İşçilere Kadro Müjdesi!
Kamuda temizlik işçi olarak çalışan personellerin kadrolu olacağı iddia edildi. Peki, işçiler ne zaman kadrolu olacak? İşte detaylar…

Temizlik personeli olarak kamuya bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen Toplum Yararına Programlar(TYP) doğrultusunda çalışan işçilere kadro yolu açılacağı öne sürüldü.

Her yıl kamuda temizlik ve bakım-onarım gibi işlerinyapılması konusunda TYP personeli görevlendiriliyor. Geçici süreliğine işe alınan TYP personeli bazı kurum ve kuruluşlara kalıcı olarak istihdam edilebiliyor.

img-0207.jpeg

GÖZLER ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDA

Kamu kurum ve kuruluşlarında geçici süreyle çalışan TYP işçilerinin kadroya geçiş yapacağı iddia edildi. Söz konusu geçişlerin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gündeminde yer aldığı öğrenildi. Yapılacak çalışmayla beraber, kadroya alınan TYP personelleriyle beraber bu program kapsamında çalışacak olan yeni işçilerin de kadroya geçebileceği ifade edildi.

Öte yandan, bakım ve onarım faaliyetleri doğrultusundagörevlendirilen personel de kadro çalışmalarına dahil edilecek.Söz konusu kadro işlemlerinin gerçekleştirilmesi süreci Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca duyurulacak.