İş Sağlığı ve Güvenliğindeki Sorunlara Dikkat Çekiliyor

İş Sağlığı ve Güvenliğindeki Sorunlara Dikkat Çekiliyor
Arslan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ciddi sorunlar olduğunu vurgulayarak çözüm çağrısı yaptı.

Ev ve bakım işçilerinin sosyal güvence altına alınması için bir çalışma başlatıldığı duyuruldu. Temizlik işleri, bahçe işleri, hasta bakımı gibi alanlarda çalışan ev ve bakım işçileri için sosyal güvence sağlanması hedefleniyor. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu çalışmaların detaylarını aktardı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Biz bunların bir mevzuat temeline oturtulması ve bu sistem üzerinden de kayıtdışı çalışan yaklaşık 1 milyona yakın ev işçilerini ve bakım işçilerinin sosyal güvenlik kapsamına, iş kanunu kapsamına alınıp sendikalarda mücadele etmelerini hedefliyoruz." dedi.

Kayıt Dışı İstihdamın Önlenmesi İçin Önemli Bir Adım

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, iş hayatında kayıt dışı istihdamı önlemek için önemli bir adım atıldığını belirtti.

Arslan, "Ev işçilerinin sorununu çözmek aslında kamu için de devlet için de önemli bir avantaj elde ediyor. biz ev işilerinin SGK kapsamına alırsak SGK'nın prim miktarı artacak. İş kanunu kapsamına alırsak vergi ve sigorta primleri ödeyerek Türkiye'nin kayıtdışı bir kesimini de kayıt altına alacağız." ifadelerinde bulundu.

Özellikle iş sağlığı ve güvenliği alanında ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden Arslan,"Çalışma koşulları evin yetkilisine bırakılmamalı hukuki güvence altında olmalı" mesajında bulundu.