İLK VE TEK ÖDÜL BABAOĞLU KOLEJİNE

İLK VE TEK ÖDÜL BABAOĞLU KOLEJİNE
Özel Babaoğlu İlköğretim Okulu, yine bir ilki gerçekleştirdi.
İlimizde, 10 yıldır eğitimde öncü olan, sayısız başarılar kazanan ve ismini ülke çapında da duyuran Özel Babaoğlu İ.O., son olarak ilimizde  “GELECEĞE ENERJİN KALSIN” ödülünü almaya hak kazanan ilk ve tek okul oldu.
 
Daha önce 100 tam puanla “Beyaz Bayrak” alan tek okul olan Özel Babaoğlu İ.O., Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda enerji kullanımında israfı önlemek, öğrencilerin enerji verimliliği bilincini geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu, “Geleceğe Enerjin Kalsın” projesinde yapılan değerlendirme sonucunda ilimizde müracaat eden birçok okul arasında  almaya hak kazanan ilk ve tek okul oldu.Okula sertifika ve bayrağı yapılan törende takdim edildi.”Beyaz Bayrak’tan sonra “Geleceğe Enerjin Kalsın” bayrağını da göndere çekerek 10. yılında liderliğini ve kalitesini yinelemiş oldu.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun , İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, şube müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı program, 10. yıla özel slayt gösterisi ile başladı.Açış konuşmasını yapan Özel Babaoğlu İ.O. Müdürü Hilmi Erdoğdu:”10 yıl önce yola çıkarken tek bir düşüncemiz vardı:Ülkesine ve milletine faydalı, karakterli, kişilikli, yetenekli, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmek.Sportif faaliyetlerde sayısız kupa, görsel sanatlarda bir çok derece, yirminin üzerinde eğitim semineri, sınırsız sosyal etkinlikler ve SBS’de ülkenin en iyi 100 okulu arasında yer almak.Tüm ödüllere ambargo koyan bilinçli öğrencilerimizin, elektrik, su, ısı ve gıda tasarrufu konusunda da duyarlılıkları 10. gurur yılımızda göğsümüzü kabartmıştır.Yarınlara enerji bırakmak için okul olarak tüm çabamızla görev almaya hazırız.Başta bakanlığımız olmak üzere, valiliğimize, milli eğitim müdürlüğümüze, projede sorumluluklarını yerine getiren öğrenci ve öğretmenlerimize ve proğrama katılan değerli konuklarımıza teşekkür ederim.” dedi.
 
İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran ise konuşmasında: Enerji Tasarrufu, Çevre Kirliliği ve Uygulamalı Çevre eğitimi Projesi’nden bahsetti.
 
Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun: “Bakanlığımızın, okullarımızda enerji kullanımında israfı önlemek; öğrencilerin enerji verimliliği bilincini geliştirmek, okullarımız arasında rekabet ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanan “Geleceğe Enerjin Kalsın” projesi  kapsamında, projeye katılarak duyarlılık gösteren Özel Babaoğlu İlköğretim Okulu’nun idareci,öğretmen ve öğrencilerini canı gönülden tebrik ederim.Öğrencilerimizin ve öğrenci velilerinin bu ve benzeri projelere olan hassasiyetleri müdürlüğümüz açısından bizleri sevindirmekte. İnsanın eğitimi ve mutlu yaşaması için hangi proje olursa olsun, il olarak ülkemize ve  dünyamıza hizmete her daim hazır olduğumuzu göstermeliyiz.İlimizde ilk olması dolayısıyla bundan sonraki süreçte, enerji tasarrufunun her okulumuzda, her kurumumuzda ve evlerimizde uygulanması artacaktır.Duyarlılıklarından dolayı öğrencilerimizi ve okulumuzu tekrar kutluyorum.” dedi.
 
Program, ödül töreni ve  fotoğraf çekimi ile sona erdi.