İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINI ANLATTI

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Karaman Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenledi.
Polisevi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Karaman Valisi Süleyman Kahraman ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Doğan ile basın mensupları katıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Doğan, ülkemiz, sahip olduğu jeolojik, topografik ve meteorolojik koşulları nedeniyle büyük can ve mal kaybına yol açan doğal afet olayları ile sıkça karşılaşmaktadır dedi.
 
Afetler, depremler, toplu iltica ve büyük nüfus hareketleri, tehlikeli salgın hastalıklar gibi normal durumdan, seferberlik ve savaş hali durumuna kadar her türlü olağan dışı olaylarla ilgili acil durum yönetimini ülke düzeyinde etkin bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla 5902 sayılı kanunla Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum yönetimi Başkanlığı illerde ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri kurulmuştur diyen Doğan, ʹʹ Müdürlüğümüzün amacı afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetlerin il düzeyinde etkin bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktır. Karaman ili 5 derecede tehlikeli deprem bölgesindedir. Tarihten bu yana önemli bir deprem aktivitesi bulunmamaktadır. Toros dağ kuşağında yer alan Ermenek ve Sarıveliler ilçelerine bağlı yerleşim alanlarında heyelan olayları gözlenmektedir. Yer yer kaya düşmeleri ve su baskınları olabilmektedir. Bunun yanında müdürlüğümüz her türlü yangın, trafik kazaları bina çökmeleri gibi olaylarda her an göreve hazırdır dedi.
 
İl Müdürünün konuşmasından sonra bir teşekkür konuşması yapan Vali Süleyman Kahramanʹda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün kısa sürede kuruluş sürecini tamamladığını ifade ederek, ʹʹMüdürlüğümüz henüz yeni kurulan bir müdürlük. Bu yüzden kamuoyunda fazla tanınmıyor. Fakat müdürlüğümüzün önemli görevleri var. Doğal olaylar afetler olmasını istemediğimiz olaylar. Fakat bu hayatımızın bir gerçeği. Her an hazırlıklı olmak lazım. Ben arkadaşlarıma yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyorum diye konuştu.