İKİNCİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK GELİYOR

İKİNCİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK GELİYOR
Karaman Belediyesinin büyük projeleri arasında yer alan Ereğli Köprülü Kavşağında ihale süreci devam ederken, geçtiğimiz günlerde kavşağın zemin etüdü yapıldı.
AK Parti Genel Merkezde ki İl Başkanları Toplantısına katılan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karamanʹdan ayrılmadan önce basın açıklaması yaparak ikincisi yapılacak olan Köprülü kavşağın birkaç ay içerisinde başlayacağını söyledi.
 
Özellikle şehir girişlerinin şehrimize yakışır hale getirilmesi için çalışmalar başlatan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, bu yılın başlarında Karamanoğlu Mehmetbey Köprülü Kavşağı’nı hizmete sunmuş ve hemen ardından ilimize bir diğer giriş noktası olan Ereğli Kavşağı’nda da gerekli çalışmaları başlatmıştı.
 
            Bu kavşağın Organize Sanayi Bölgesi duble yol çalışması ile birlikte ele alındığını vurgulayan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, organize yolundaki kamulaştırmanın tamamlandığını söyledi.
 
            Başkan Uğurlu açıklamasında: “Bir şehri il statüsünde gösteren en önemli etkenlerden birisi şehir girişleridir. Bu düşünceden hareketle bir çalışma başlattık ve Karamanoğlu Mehmetbey Köprülü Kavşağı’nı çevre yollarının asfaltı ile birlikte hizmete sunduk. Şimdi bu projelerimizden ikincisini gerçekleştirmek için düğmeye bastık. Ereğli Köprülü Kavşağı ile Organize Sanayi duble yolunun proje onayları verildi ve Karayollarına teslim edildi. Zemin etütleri tamamlanan ve Karaman Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılacak projede Ereğli duble yolunun kamulaştırılması da tamamlandı. Ereğli Köprülü Kavşağı ve duble yolun yıl sonuna kadar ihale edilmesini bekliyoruz” dedi.