İHHʹDAN EĞİTİM BİR-SENʹE ZİYARET

İHHʹDAN EĞİTİM BİR-SENʹE ZİYARET
İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Karaman Temsilciliği Eğitim-Bir-Seni ziyaret etti.
Ziyarette yardımlaşmanın hem dini hem de insani bir sorumluluk olduğunu dile getiren İHH Karaman temsilcisi Mustafa Sekmen : ““Dünyanın bir çok ülkesinde yardım faaliyetlerimiz devam ediyor, Allah rızası için çalışıyoruz. Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırmayı onurlu bir yaşam kabul ediyoruz.  Değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamak için çalışıyoruz. İyiliği her zaman, her yerde yaşatmayı kutlu bir görev kabul ediyoruz.
 
İHH’nın  dünya ve ülkemizdeki faaliyetlerinden bahseden İHH temsilcileri faaliyetleriyle ilgili şu açıklamaları yaptılar: “Afrika’da açtığımız su kuyaları, Gazze’den Libya’ya; Pakistan’dan Japonya’ya kadar dünyanın bir çok ülkesinde faaliyet gösteriyoruz. Eğitim, sağlık, kültür gibi bir çok alanda yardım çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda elbette ki Karamanlı bir çok kardeşimizin de desteği var ve biz istiyoruz ki Karaman’da ihtiyaç sahipleri için de yardımda bulunalım.  Bunun için sivil toplum örgütlerini, kanaat önderlerini ziyaret ediyor, onlardan da bu konuda destek istiyor, katkılarını bekliyoruz. Ziyaretimizin temelinde Karamandaki ihtiyaç  sahipleri için neler yapabiliriz, düşüncesi var.”
 
Şube Başkanı Yunus Özdemir de İHH’nın faaliyetlerinin tüm insanlık için örnek niteliğinde olduğunu kaydeden Şube Başkanı Yunus Özdemir de  "Bir Müslüman olarak, bir insan olarak tüm bu faaliyetlerden büyük bir onur ve sevinç duyduklarını ifade etti. İHH’nın yardım noktasındaki öncülüğü, toplumlar arasında kurduğu yardım köprüsü, mazluma ses olması, emaneti sahibine ulaştırması, mütevazi bir kuruluş olması, dil-din,ırk-mezhep ayrımı yapmadan, marka ya da isim derdi gözetmeden hizmet etmesi bizleri gerçekten gururlandırmaktadır. Karaman konusundaki hassasiyetiniz de bizleri ayrıca heyecanlandırmış ve umutlandırmıştır. İnşaallah bir birey olarak ve bir sivil toplum örgütü olarak elimizden geleni yapacağız.” dedi.