IBAN’a Para Gönderenler Baksın! Alışverişte Yeni Dönem Başlıyor

IBAN’a Para Gönderenler Baksın! Alışverişte Yeni Dönem Başlıyor
Vergi kaçırmanın önüne geçilmesi için çeşitli çalışmalar devam ederken, IBAN’a para gönderilmesinin engellenmesi için de düzenlemeler hayata geçecek.

Vergi kaçırmaya çalışan bazı esnafların IBAN üzerinden ödeme talep ettiği ve fatura kesmediği ile ilgili tespitlerin yapılmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi vermeyen esnafa yönelik çeşitli düzenlemeler hayata geçirmeye başlayacak. Bu çerçevede, yeni vergi düzenlemesi son günlerde gündemin ilk sıralarında yer alırken, IBAN'a para gönderilmesi durumunda ne tür cezai yaptırımların olacağı temmuz ayı öncesinde merak ediliyor.

IBAN’a Para Gönderme Devri Bitiyor

Kayıt dışılığın önüne geçilebilmesi için IBAN üzerinden ödeme yapılmasının engellenmesi amaçlanıyor. Bu çerçevede, yeni vergi paketinde bu konuya ilişkin de cezai yaptırımların yer alması bekleniyor. Gerçekleşecek düzenleme neticesinde IBAN üzerinden para alanlara asgari 25.000 TL ceza kesilmesi beklenirken, cezanın üstü limitinin de 20 milyon TL olacağı düşünülüyor.

2024/06/15/aile-bakanligi-destegi.jpg

Yeni Vergi Düzenlemesi

IBAN üzerinden ödeme alanlara yapılacak olan cezai yaptırımların yanı sıra yeni vergi düzenlemesinde yer alacak olan hususlar da merak ediliyor. Yeni vergi paketi için çalışmalar henüz devam ederken ilerleyen süreçlerde Meclis'te görüşmelerin yapılması halinde düzenlemenin detaylarının netlik kazanması bekleniyor. Geçtiğimiz süreçlerde kuryelerin bahşişlerinden vergi alınacağına dair iddialar gündeme atılmış ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu haberleri yalanlamıştı. Taslağın netlik kazanmasının ardından önümüzdeki süreçlerde bakanlığın yapacağı bilgilendirme metni ile kamuoyunun aydınlatılması bekleniyor.