Hz. Mevlananın 737. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri başladı.

Hz. Mevlananın 737. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri başladı.
Program dün akşam (06.112.2010) Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Program dün akşam (06.112.2010) Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleşti. Törene Mevlana’nın 22. Kuşaktan torun Esin Çelebi, Konuşmacı Yakup Şafak, Konya Büyük Şehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ercan Uslu, Belediye Başkan Vekili Yunus Gök, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Törenlere ilginin bir hayli fazla olduğu gecede konuşmacı Yakup Şafak konuşmasında Hz. Mevlana’nın hayatını anlattı. Mesneviden de bahseden Yakup Şafak’ın konuşmasının ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluğu ve sema gösterisi sahne aldı.
İzleyicilerin unutulmaz bir gece yaşadığı sema gösteri ve müzik ziyafetinin ardından törenlerin ilk ayağı sona erdi.
 
Törenlerin ikincisi ise yine Piri Reis Kültür Merkezide, 15 Aralık 2010 Çarşamba akşamı saat: 19.30’da “Rumi Türk Tasavvuf Musikisi Konseri” ile son bulacak.
 
Gecenin sonunda Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar, Esin Çelebiʹye Karamanʹdaki etkinliklere katıldığı için teşekkür ederek çiçek sundu ve diğer konuklara çeşitli hediyelerin verilmesiyle tören sona erdi.