Hindistanlı Sanatçılar Karamanʹda

Hindistanlı Sanatçılar Karamanʹda
Karaman Belediyesi, kültürel etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.
Dil Bayramı kutlamaları ve hemen sonrasında Ramazan Ayının her gecesinde bir kültürel etkinliği gerçekleştiren Karaman Belediyesi, yeni ve ilginç bir etkinliği daha halkımıza sunuyor.
            Tuva’dan gelen ekipler; 24 Eylül Cuma günü saat 20.30’da, Hindistan’dan gelen ekipler ise; 28 Eylül Salı günü saat 20.30’da halkımıza kendi kültürlerine ait mistik müziklerden örnekler içeren mükemmel bir gösteri sunacaklar.
            Türk halklarından olan Tuvalıların ülkesi Tuva Cumhuriyeti, özgün müzik teknikleri ve geleneksel müzik yapılarına bağlılıkları ile Dünya müzik literatüründe önemli bir yere sahip. Hindistan ise, dini müziklerindeki çeşitlilik ve zenginlikleri ile tanınan bir ülke.
            Konya Mistik Müzik Festivali çerçevesinde Türkiye’de bulunan topluluklar, Belediye Başkanımız Dr. Kâmil Uğurlu’nun ricası üzerine Karaman’a gelerek Piri Reis Kültür Merkezi’nde halkımızla buluşacak.
            Kültürel programlar yönünden dolu dolu bir yıl geçiren Karamanımız bu etkinlikle de Türk Dünyasının Kültür Başkenti olma özelliğine bir halka daha eklemiş olacak.