Hayırseverler Mevsimlik Tarım İşçilerine İftar Verdi

Hayırseverler Mevsimlik Tarım İşçilerine İftar Verdi
Karamanlı hayırsever iş adamları Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte Karaman’ın Pınarbaşı köyünde çalışan 120 mevsimlik tarım işçisine iftar verdi.

 Mersin’in Tarsus ilçesinin Akgedik köyünden gelip Karaman’ın Pınarbaşı köyünde çalışan işçilerin başında bulunan Mehmet Mert, verilen iftarın kendilerini memnun ettiğini söyleyerek hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

Mert, yaklaşık 1 aydır Karaman’da olduklarını söyleyerek işlerin henüz bitmemesi nedeniyle Ramazan Bayramı’nı da burada geçireceklerini dile getirdi. Ramazan ayının dolu dolu yaşandığı bir dönemde mevsimlik tarım işçilerinin işlerinin her anlamda zor olduğunu belirten Mert, “Böyle bir zamanda bizleri hatırlayıp hem dertleşmek hem de iftar vermek için geldiniz. Bu bizim için ilk defa olan bir durum. Her yıl bu bölgeye geliriz ancak bağda bahçede çalışıp başka yerlere gideriz. Hatırlanmamız ve değer verilmemiz bizi sevindirdi ayrıca birlikte belli bir süre geçirmemiz Karaman’daki en güzel günümüz oldu" dedi. Karaman’da esnaf olan Ayhan Özdemir böyle bir iftara katkıda bulunarak Ramazan ayının havasını daha iyi yaşadıklarını belirterek, bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Karamaninsesi.com haber sitesi imtiyaz sahibi Hüseyin Ölger ve Zaman gazetesi Karaman İl Sorumlusu İlyas Ürkek, Tarım işçilerine verilen iftar programına katılarak onların sıkıntılarını dinlediler.

Yaşam şartlarının çok zor olduğunu belirten tarım işçileri Karaman Valisi Süleyman Kahramanʹın kendilerini dinlemelerini ve yardım elini uzatmalarını istediler. Mübarek Ramazan ayında Valiʹnin kendilerini kırmayacağını düşündüklerini söyleyen tarım işçileri; " Sayın Valimiz diğer köylerde ki tarım işçilerini ziyaret ederek onların daha modern bir yerde kalmaları için imkanlarını seferber etmiş, bu elbette güzel bir şey o arkadaşlarımızda bizim gibi. Ama Sayın Vali mizin bizi de görmesini istiyoruz.  Burada değil Prefabrik elektrik bile yok! hava karardımı çıra ve gaz lambası yakıyoruz, Biz ne elektrik ne de Prefabrik derdindeyiz. Tek isteğimiz Depremzedelere verilen çadırlardan bizede 4-5 tane verilsin. Şu anda bez parçalarının içinde kalıyoruz. Herkesin Ailesi var mahremi var! derme çatma yaptığımız çadırlar olmuyor.
Sayın valimizi buraya davet ediyoruz, eğer uygun görürlerse kendisi bizim halimizi görsün. Buradan sizin aracılığınızla vali beyden yardım elini uzatmalarını rica ediyoruz." dediler.