HAYDİ KARAMAN KAN BAĞIŞINA

HAYDİ KARAMAN KAN BAĞIŞINA
Kızılay Karamanda ki kan eksiğini kapatmak için kan bağışı çalışması yapacak.
Karaman’ın Kan ihtiyacını karşılayan Kızılay herkesi kan bağışı yapmaya davet etti. Verilecek olan 1 ünite Kan’ın 3 kişinin hayatını kurtarılabileceğini belirten Kızılay yetkilileri Karaman’da ki kan eksiğinin bir an evvel bitirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
OCAK AYI KAN VERME AYI OLSUN..
 
Konu hakkında açıklama yapan Türk Kızılay yetkilileri Ocak ayı içerisinde 7-14-21-28 tarihlerinde her cuma Belediye Polikliniğinde saat 10:00 - 16:00 arasında kan bağışı kampanyasının düzenleneceğini belirterek bütün Karaman’lıları kan bağışı yapmaya davet etti.
Yapılan açıklamanın devamında şunlar söylendi; Tek kaynağı insan olan ve başka hiçbir alternatifi bulunmayan yegâne hayat kurtarıcı Kan’ın özellikle içinde bulunduğumuz dönem itibari ile Karaman Hastanelerinin kan bankaları hızlı bir şekilde kapatılarak, gönüllü bilinçli ve düzenli kan bağışçılarından tedarik edilen kan ve kan ürünleri Türk Kızılay’ı tarafından temin edilmektedir. Bu sebepten ötürü yaklaşık 5000 ünite civarında olan Karaman’ın kan ihtiyacının karşılanması için halkımızın bu konu da duyarlı olursa hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır.