Haydi Çocuklar Camiye

Haydi Çocuklar Camiye
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde Camiyi Seviyorum ve Yaşasın Camiye Gidiyorum adı altında düzenlenen etkinliklere ilimizden destek geldi.

 Karaman Merkeze bağlı Boyalı tepe Köyü İmam-Hatibi Halis DALPOLAT yaptığı örnek bir çalışmayla hem uygulamaya destek verdi hem de öğrencilere camiyi sevdirdi. Görev yaptığı köyde kursa katılan öğrencilere "Haydi Çocuklar Camiye” projesi başlatan DALPOLAT, toplam 29 erkek öğrencinin katıldığı yarışmayı üç kategoriye ayırdı. Öğrencileri Yedi ile On yaş, On bir ile On iki yaş, On üç ile yukarısı gibi yaş guruplarına ayıran İmam DALPOLAT, 40 günlük süre içerisinde, camide 5 vakit namaz kılan öğrencilere çeyrek altın, gram altın, saat ve çeşitli hediyeler verileceğini duyurdu. 

20 Mayıs tarihinde başlayan ve 30 Haziran tarihinde son bulan proje hakkında bilgiler veren Köy imamı Dalpolat başlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” projesine çocukların ilgisinin büyük olduğunu söyledi.40 gün süren kampanya sonrası en çok puan toplayan çocuklara çeşitli hediyeler verildiğini ifade eden Dalpolat, “Çocuklarımızı camiye teşvik etmek için ödüller düşündük. Çocukların hoşlarına giden hediyele setleri oluşturduk. Şuanda Allaha şükür çok güzel bir yöneliş oldu. Camilerimiz cıvıl cıvıl. Bu sayade köyümüzde 29 erkek öğrenci 5 vakit namaza başlamış oldu dedi.Namaz vakitlerine göre puanlama yaptıklarına değinen DALPOLAT,Sabah namazına gelen öğrenciye 30 puan, öğle namazına gelen öğrenciye 10 puan, ikindi namazına gelen öğrenciye 10 puan, akşam namazına gelen öğrenciye 10 puan, yatsı namazına gelen öğrenci ise 30 puan kazanmış oluyor dedi.Bu proje kapsamında dereceye giren öğrencilere İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ’ inde katıldığı bir programla hediyeleri verildi.
İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ programda yaptığı konuşmada sayın hocamıza böyle bir program bu güzelliği tertip edip düzenlediği için teşekkür ederiz. Bizim yaz kurslarımız kendi çocuklarımızın hem dini bilgilerini yenileme yeni bilgiler alma onu geliştirme namaz surelerini öğrenmeye yönelik olması itibariyle, birde çocuklarımızın gerçekten geleceğin cemaati olması itibariyle onları camiye alıştırmasından böyle bir çalışma böyle bir proje gerçekten takdire şayan göründü ve o nedenle hocamızı tebrik ediyoruz. Bu manada emeği geçen başta hocamıza, muhtarımıza ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum. Bizde karınca kararınca hediyeler vereceğiz hocamız dereceye girenlere hediyelerini hazırlamış bizde dereceye girenlere birer kitap paketi ve yaz kursuna devam eden bütün öğrencilere Kur’an-ı kerim hediye ediyoruz ve ben çocuklarımızın gözlerinden öpüyor ve başarılar diliyorum hepinizi sağlıkla selametle Ramazanınızı tebrik ediyor ve hayırlarla bu güzel günlerin güzel geçmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.
Dereceye Giren öğrenciler;

Yedi ile On yaş Gurubu; On bir İle On iki yaş Gurubu On Üç ve yukarı Yaş Gurubu 

1-Mehmet AKICI 1-Mehmet AKKAR 1-Recep YETKİN
2-Enes TEKİN 2-İsmail AKKAR 2-Devran AKICI
3-Hasan ERKAN 3-Murat SAK 3-Remzi AKKAR
Programda İl Müftümüz Nuri DEĞİRMENCİ bu projeyi başarı ile uygulayan Boyalıtepe Köyü İmam-Hatibi Halis DALPOLAT’a “Teşekkür Belgesi" verdi.