HATİPOĞLUNUN 14 NİSAN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI

HATİPOĞLUNUN 14 NİSAN ŞEHİTLER HAFTASI MESAJI
Bu dünyada bizim için en kıymetli varlıklardan biri de vatandır.
MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu yaptığı açıklamda şunları söyledi ;
Bu dünyada bizim için en kıymetli varlıklardan biri de vatandır. Bu nedenle biz vatanımızı çok severiz. Bu duygu tarih boyunca böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Yeri geldiğinde binlerce şehit vermekten de kaçınmamışızdır.
 
Vatan olmazsa millet de olmaz devlet de. Bağımsız olmayan bir vatan ,orada yaşayanlar için zindan haline gelir. Vatanı korumak hem milli hem de dini bir görevdir. İslam dini vatan savunması için savaşmayı ibadet saymıştır. Bunun için her zaman hazırlıklı olmamızı emretmiştir. Vatan savunmasına önem veren atalarımız yeri geldiğinde bu görev için cepheye gitmeyi şerefli bir görev saymışlardır Şehitlik dini bir kavramdır; Allah’ın, din ve vatan uğruna canını fedâ eden kişilere verdiği en yüksek manevi rütbedir. Dinimize göre şehitler cennetle müjdelenmişlerdir. Şehitlerin, kul hakkı dışındaki bütün günahlarının bağışlanacağını Peygamber Efendimiz haber vermiştir.
 
Şehitlik Allah katında çok değerlidir; peygamberlikten sonraki en yüksek derecedir. Onlar kutsal değerler için canlarını fedâ etmişler, deyim yerindeyse canları ile cenneti satın almışlardır. Atalarımız şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve seve katılmışlar, “ ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi” inancıyla canla başla mücadele etmişlerdir. Bizler de bu vatan için gece gündüz demeden çalışmalı, elimizden gelen fedâkarlıkları esirgememeliyiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, dünyanın her yerinde şehit düşmüş ecdadımıza, bölücü faaliyetlerle mücadelede aziz Milletimizin bekası için canlarını feda eden evlatlarımıza en derin şükran ve minnet hissiyatımla Cenab-ı Allah’tan rahmet kederli Ailelerine sabır celil dilerim.