HALK EKMEK SATIŞA SUNULDU

HALK EKMEK SATIŞA SUNULDU
Karaman Belediyesi Halk Ekmeği 50 kr. tan satmaya başladı.
Şehrimizde 7 ayrı noktaya yerleştirilen büfelerde, normal ve kepekli olmak üzere iki çeşit ekmek satılıyor. Tanesi 50 Kuruş’dan vatandaşın sofralarına gelen Halk Ekmek; Aktekke Kent Meydanı, Belediye İşhanı,  Sabahattin Özer İş Merkezi,  Gevher Hatun Mahallesi Mescidi Aksa Camii, İmaret Camii, Pazartesi Pazarı ve Perşembe Pazarı noktalarında satılacak.
 
Karaman da Halk Ekmek uygulamasını başlatan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Belediye İşhanı önündeki büfeye gelerek, hem ekmek dağıttı, hem de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Başkan Uğurlu burada yaptığı açıklamada: “Belediye büfelerinde 50 kuruşa ekmek satıyoruz. Halk Ekmek sözümüz vardı, tuttuk. Ekmeğin kalitesizliği ve son dönem gelen zam nedeniyle bu kararı aldık. Yaklaşık iki yıldır Fırıncılar Odası ve esnafıyla defaten görüşmelerimiz oldu. Ekmeğin kalitesinin ve fiyatının makul olmadığını istişare ettik. Fakat hiçbir gelişme olmadı ve olumlu sonuç alamadık.
Amacımız fırıncı esnafımıza rakip olmak değildir. Niyetimiz; Halkımızın özlemi olan kaliteli ekmeği makul fiyatla vatandaşımıza sunmaktır.
Halk Ekmek Karaman da ekmeğin kalitesi yükselene kadar ve fiyatı makul sınırlara çekilene kadar Belediyemiz şirketi Ongun Aş. Tarafından devam edecektir. Büfelerin sayısı ve satılacak ekmek miktarı halkın talebine göre önümüzdeki günlerde arttırılacak. Ayrıca talep halinde toptan ekmek almak isteyen esnaf da Halk Ekmeği satabilecek.” dedi.
 
FIRINCILARDAN HENÜZ SES YOK
 
Karaman Fırıncıları 70 kr. Ekmek satıyordu. Belediyenin 50 kr. Ekmek Satması karşısında henüz bir açıklama yapılmadı. Ama Esnaf odaları birliği başkanı Ahmet Yenilmez ile yaptığımız görüşmede Belediye Başkanıyla oturup konuşacaklarını söyledi.
 
Halk ekmek satışının ilk gününde, 5 bin adet ekmek satıldığını belirten yetkililer, talebin artması halinde sayıyı arttıracaklarını bildirdi.