HALK EĞİTİMİ PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ KURULU TOPLANTISI YAPILDI

HALK EĞİTİMİ PLANLAMA VE İŞBİRLİĞİ KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Kurulu Toplantısı Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıya Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin ALTUN, Eğitim Müfettişleri Başkanı Ali Yaşar TUTKUN, Şube Müdürü Abdülkerim ÇÖMÇE, Halk Eğitim Müdürü Mehmet EVREN, kurum amirleri katıldı.
Toplantı Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK ‘in açılış konuşmasıyla başladı. Şube Müdürü Abdülkerim ÇÖMÇE bir önceki toplantıda alınan kararları ve kararların uygulamasında karşılaşılan sorunları belirtti. Kurumlardaki okuma saatine gerekli özenin gösterilmesi ve bunun aksatılmadan sürdürülmesi istendi. Ayrıca ilimizdeki okuma oranını artırmak ve Karaman’ın gelenek ve göreneklerinin yaşatılması için neler yapılabileceği konusu tartışıldı. Kurumların istihdama yönelik kurslar açması istendi. Kurs yeter sayısı sağlanırsa kursların köylerde de açılabileceği belirtildi. Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen belgelerin geçerli olduğu söylendi. Kurumlar yetiştirme kursu açarken karşılaştıkları sorunları dile getirdiler.
Toplantı sonunda kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, yetiştirme kursu açmak isteyen kurumların Halk Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçmesi istendi. Vali yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK İyi dilek ve temennilerle toplantıya son verdi.
 
Karamanʹın Sesi