Halit Özelʹden Mesaj

Halit Özelʹden Mesaj
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Halit Özel 23 Nisan Bayramı için mesaj yayınladı.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Halit özel… “Ne yumruk, ne silah, ne kavga. Şiddet hiç bir sorunun çözümü olamaz. Siyasetçisiyle, bürokratıyla, vatandaşıyla hepimiz 23 Nisan’ın gerçek manasına uygun bir olgunlukla hareket etmeli, enerjimizi kısır çekişmeler için değil, öncü ve güçlü Türkiyeʹyi kurmak için harcamalıyız” dedi.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıʹnın hem milletimiz ve hem de tarihimiz açısından anlamının büyük olduğunu kaydeden Halit Özel "23 Nisan 1920ʹde büyük fedakârlıklarla kurulan ve milli mücadelenin öncüsü olan TBMM, milletimizin bağımsızlık konusundaki sarsılmaz iradesinin bir yansımasıdır. TBMM milletimizin sevincinin, coşkusunun, geleceğe ait umudunun ortak paydasıdır. Bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşın hak ve hukukunun ortak teminatıdır. Özellikle Anayasa tartışmalarının yapıldığı günümüzde herkesi Birinci Meclis’in ruhuna sahip çıkmaya, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu tam ve ileri bir demokrasiyi kurma konusunda samimi çaba harcamaya davet ediyoruz. Herkes bu bilinç ve sorumluluk içerisinde davranmalıdır” uyarısında bulundu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramıʹnın en önemli anlamı ʹHakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğuʹ gerçeğidir” diyen Özel, şunları söyledi:
“Milli irade üzerinde hiçbir vesayet ve tahakküm kabul edilemez. Bütün kurum ve kuruluşları, milletin talepleri doğrultusunda yeniden yapılandırmak, millet iradesine dayanmayan oligarşik adacıkları, hukuk dışı yapılanmaları tasfiye etmek zorundayız. Devlet ve milletiyle bütünleşmiş, en ileri seviyede insan hak ve özgürlüklerini gerçekleştirmiş, ekonomik kalkınmasını sağlamış, hiçbir ayrıcalık ve ayrımcılığın bulunmadığı müreffeh bir Türkiyeʹyi kurmalıyız. Bunu başarabildiğimiz ölçüde  23 Nisan 1920’deki ortak ideal ve ruha uygun davranmış oluruz. Saadet Partisi, yapıcı ve sorumlu muhalefet anlayışı gereği, bugüne kadar millet lehine atılan adımları desteklemiş, milletin aleyhine olan adımlara da sonuna kadar karşı çıkmıştır. Nitekim gerek Demokratik Açılım ve gerekse Anayasa değişikliği tartışmalarında somut öneri ve projeleriyle gündeme gelen tek partinin Saadet Partisi olması bunun açık göstergesidir. Bu vesileyle bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin Saadet Partisi’nin samimi uyarılarına kulak verin. Ülkemizin önündeki tarihi fırsatları, kısır kavgalara, siyasi hesaplara mahkum etmeyin. Milletimizin sizden beklediği asalet ve ferasete uygun davranın.”
 
Türkiye’nin ihtiyacının kısmi düzenlemeler değil Anayasa’yı topyekün değiştirmek olduğunu yineleyen ve mevcut düzenlemelerin sorunları çözmek yerine sadece erteleyeceğini belirten Halit Özel; mesajını şu sözlerle tamamladı: “23 Nisan aynı zamanda çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Onlara bırakabileceğimiz en güzel miras; sivil ve özgürlükçü bir Anayasa üzerine inşa edeceğimiz, müreffeh bir Türkiye olacaktır."