Hacı Adayları Dualarla Medine'ye Yola Çıktı

Hacı Adayları Dualarla Medine'ye Yola Çıktı
İl Müftüsü Sinan Kazancı'nın duaları eşliğinde, hacı adayları ailelerinden vedalaşıp Medine'ye doğru yol aldı.

İzmir'de iki farklı topluluktan oluşan ve toplamda 280 hacı adayını barındıran kafile, Adnan Menderes Havalimanı'nın Dış Hatlar Terminali'nden dualar eşliğinde uğurlandı.

Havalimanına gelen hacı adayları ve aileleri, uçağa binmeden önce duygusal anlar yaşadılar. İzmir'in ikinci kafile başkanı olan Buca İlçe Müftüsü Kemal Demirel, hacı adaylarına en iyi şekilde haccı tamamlamaları için ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını ifade etti.

haci1.jpg

Yıllardır bu anı bekleyen hacı adayları duygularını ifade ederken, hacca gitmenin mutluluğunu ve heyecanını dile getirdiler. 58 yaşındaki Cengiz Polat, eşiyle birlikte bu kutsal yolculuğa çıktığını ve 7 yıldır bu anı beklediğini dile getirdi.Polat, "Allah bize de nasip etti. Cenabı Hakk'ın evine gidiyoruz. İnşallah huzurla varacağız. Gazze'deki, Türkiye'deki kardeşlerimize, tüm Müslüman alemine dua edeceğiz." dedi.

hac2.jpg

Hacca gitmek için 12 yıl boyunca beklediğini ifade eden 63 yaşındaki Sabahat Doğantay da büyük bir mutluluk içinde olduğunu belirterek, isteyen herkesin bu kutsal deneyimi yaşamasını diledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından hacı adaylarıyla birlikte dua edildi. Duaların ardından aileleriyle vedalaşan hacı adayları, havalimanından kalkan uçakla Medine'ye doğru yola çıktılar.