HABERİMİZ GÜNDEM OLUŞTURDU.!

HABERİMİZ GÜNDEM OLUŞTURDU.!
Dünkü yaptığımız haber Belediyenin gündemine oturdu.
Dünkü Haberimiz Belediyede gündem oluşturdu. Esnaf odasının Binalarına Astığı Anayasanın 173. Maddesini hatırlatan afişini gündeme getirmiştik, Bugün de Belediye Başkanı Kamil Uğurlu bir açıklama yaparak olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.
 
Belediyeden yapılan açıklamada "Karaman Belediyesi ekmeğe yapılan haksız zam konusundaki itirazlarının sonuçsuz kalması üzerine başlattığı çalışmaları sonucunda satılmaya başlanan halk ekmek vatandaşlar tarafından çok beğenildi.
Yıllardır Karaman’da ekmeğin kalitesiz oluşu vatandaşların haklı tepkilerine neden olmakta idi. Bu konuda Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu Fırıncı esnafı ve Oda temsilcileri ile defalarca görüşmeler yaparak ekmek kalitesinin arttırılmasını istedi. Bu istek karşılıksız kalırken bir de ekmeğe zam yapılması vatandaşların çok yoğun tepkisine sebep oldu.
Karaman Belediyesi olarak bu konuda Fırıncı esnafına süre verildi ancak bu sürede de değişen bir şey olmadı. Bunun üzerine Karaman Belediyesi Halk Ekmek satışlarına başladı.
 
HALKIMIZ ŞİKAYETTE HAKLIDIR
 
Vatandaşla Fırıncı esnafı arasındaki bu olumsuz ilişkinin ne pahasına olursa olsun çözüleceğini ifade eden Başkan Uğurlu “Halkımız gerek kalite ve gerekse fiyat konusundaki şikâyetleri çok haklıdır. Bu konuda Oda temsilcileri ile yaptığımız tüm görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. Temelde kendileri de ekmek parası için çalışan Fırıncı esnafımızın da mağdur olmasını istemiyoruz elbette. Ancak tekelleşmeden doğan bir haksız rekabet söz konusu. Belediye olarak Fırıncı esnafımızı düşündüğümüz kadar tüketici vatandaşımızı düşünmek zorunda idik. 1 Mart 2011 günü 8 büfede başladığımız satışlar 10 gün gibi bir sürede 2 katına çıkarak halkımızın teveccühüne mazhar oldu.
Toplumun her kesiminde bir ortak kanaat olarak bu uygulamamız çok beğenildi. Çok olumlu tepkiler ve destekler aldık.
Bu uygulamanın 2 temel amacı vardır. Öncelikle ekmek kalitesinde artış ve fiyatların düşüşü. Bizler şu an 50 kuruştan ekmek satıyoruz. Arada 20 kuruş gibi bir fark var. Bu fark aile bütçesinde büyük rakam teşkil ediyor. Türkiye’nin pek çok yerinde de 50 kuruştan ekmek satılmakta. Üreticilerin maliyetlerini bir daha gözden geçirmeleri gerekmekte. Serbest rekabet piyasası tekelleşmeyi önleyici bir piyasadır.
Bu uygulamamız ekmek kalitesinde artış ekmek fiyatında da düşüş sağlanıncaya kadar devam edecektir. Hatta bu değişikliklerin sağlanmasından sonra da piyasa yerine oturuncaya kadar bu uygulamamız devam edecektir” dedi.
Yetkililer 8 noktadan yapılan satışların vatandaş tarafından yoğun ilgi gördüğünü ve bu merkezlerin önümüzdeki günlerde hızla artırılacağını ifade ettiler. Ekmek sayısında da 10 günde 2 kat artış sağlanmasının talep patlamasına dönüştüğünü ve bu büfelerin arttırılmasının elzem olduğunu ifade ettiler.
 
 
İLGİLİ HABER Resmi tıkla