GÖLET ÇALIŞMALARI BAŞLADI

GÖLET ÇALIŞMALARI BAŞLADI
İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır Yukarı Akın Ve Aşağı Akın Köyleri Gölet Çalışmasının Başladığını Açıkladı
Yukarı Akın ve Aşağı Akın Köylerini kapsayan ve daha önce kısa bir ön çalışma yapılan göletin ikinci aşama çalışmaları başladı. Konya DSİ. Bölge Müdürlüğünden gelen ekip bu gün öğle saatlerinde İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR ile birlikte bölgeye giderek ,buradaki gölet yerinin etüt olarak incelemeye alınıp alınmayacağı konusunu inceleyecek.
         DSİ.Bölge Müdürlüğünden gelen ekipte Planlama Şube Müdürü Osman Nuri AKYALÇIN, Yeraltı Suları Şube Müdürü Kemal OLGUN,Yeraltı Suları Şube Müdürlüğü Baş Mühendisi Şeref TAŞKIN, Göletler Şube Müdürü Ahmet KAYA ve ilgili şube müdürlüklerinden Mühendisler Mevlüt Alper ÖLMEZ,Murat TUNÇ ve Halis ASLAN bulunmaktadır.
         Konu hakkında bizlere bilgi veren Planlama Şube Müdürü Osman Nuri AKYALÇIN ;bu yapılacak olan incelemenin gölet yerinin etüd kapsamına alınıp alınamayacağıdır çünkü bir gölet yerinin etüt çalışması 18 ila 24 ay arasında yapılabilmesi ve maliyetinin ise  100 ile 200 bin TL. civarında olmasıdır, bizim  bugün bu bölgede yapacağımız çalışma, etüdün harcanacak bu paraya değip değmeyeceğinin tespit edilmesidir. İncelemer sonucunda harcanacak zamana ve paraya değerse biz burayı incelemeye alacağız dedi .  Ayrıca daha önceki yapılan bir ön çalışmada toplanan verilerin ellerinde bulunduğunu ve bu incelemenin o raporlar doğrultusunda yapılacağınıda dile getiren Şube Müdür AKYALÇIN ikinci incelemede veri çalışmalarına başlayacaklarını ,bu çalışmanında sondaj, zemin etüdü, topoğrafya, su ölçümleri, toprak tasnifleri ve toprak numuneleri olduğunu söyledi.
         İnceleme dönüşü bizlere bilgi veren İl Genel Meclis Başkanı Sn.Mustafa BAYIR ise ;incelemelerin çok olumlu geçtiğinin altını çizerek gelen heyetin işe olumlu baktıklarını inceleme esnasında Yukarıakın,Aşağıakın,Kurucabel ve Mut’un Çampınarı köy muhtarlarının da hazır bulunduklarını ,Yapılacak olan göletin 4 köye hizmet vereceğini bu köylerden birininde Mut’un Çampınarı köyü olduğunu,göletin bitiminde ise bu köylerimizde zeytin yetiştiriciliği, incir,bahçecilik ve seracılığın hayat bulacağını ve bu köylerimizde ekonominin canlanacağı için köyden kente göçün de önlenmiş olacağını ifade etti.